woensdag 7 december 2011

Dossier Turkije

 Een hakenkruis op de DamVanavond is in Israël de officiële start van Yom Hashoah, de herdenkingsdag voor de 6 miljoen joodse slachtoffers van de holocaust. En in Amsterdam werd een krans gelegd.

Maar niet voor hen neem ik aan.

De Turkse president Gul heeft het niet zo op joden. Getuige onder meer zijn steun aan Hamas. En hun handvest laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Ook Beatrix heb ik nooit op enige sympathie kunnen betrappen. Wel met het Jordaanse koningshuis en de dictator van Oman. Ik fietste er langs -het monument- en erover -de Dam- vanavond. Ik had een kaartje bij me en stapte af.

"Ter nagedachtenis aan anderhalf miljoen Armeniërs en anderhalf miljoen Grieken. Ter nagedachtenis aan de Koerden. Ter nagedachtenis aan de miljoenen slachtoffers die de honderden jarenlange bezetting van Zuidoost-Europa door de Ottomanen veroorzaakt heeft. De eeuwenlange plunderingen en verkrachtingen en het wegvoeren in slavernij van de jongetjes en meisjes." 

De Turken zijn niet geliefd in die uithoek van ons continent. De stelling dat de Turken heel wat meer genocidaal bloed aan hun handen hebben dan de Duitsers valt zeer wel te verdedigen. Waar de Duitsers na één holocaust tot inkeer kwamen, weigeren de trotse Turken dat(*) zelfs na een veelvoud nog te erkennen. En dan beperk ik me nog tot Europa. Denk maar niet dat de overheersing over het Midden-Oosten tot en met Egypte wel op een vreedzame wijze tot stand is gekomen.

De islam heeft bloed aan zijn handen. En niet zo'n beetje. En Turkije zo mogelijk nog een beetje meer. Kemal Ataturk noemde de islam een rottend kadaver. Datgene wat toetreding tot de moderne wereld tegenhoudt. Hij zal zich in zijn  graf omdraaien gezien de recente ontwikkelingen in Turkije.

Naast de krans stond aan beide zijden een compleet uitgedoste marechaussee, gewapend en al. De ruimte voor het monument was compleet leeg, en dat gebeurt niet vaak. Ik legde mijn fiets precies in de loop van het voormalige Amsterdamse stadhuis en het monument, en liep er op af met het kaartje in mijn hand.

Toen ik tot op een metertje of vijf genaderd was, werd ik gesommeerd te stoppen. De gevolgen laten zich raden als ik me daar niet bij neerleg en daar heb ik geen trek in. Misschien komt het nog eens zover, maar vandaag liever niet.

Ik spuugde naar het monument, draaide me om, pakte mijn fiets en reed weg. (eerste keer in mijn leven dat ik in het openbaar gespuugd heb)

Ik spuugde naar mijn eigen nationaal monument. Dat monument staat daar voor al onze doden. Dat monument staat daar voor al onze weggevoerde Joden. Maar bovenal staat het er voor al onze overlevenden. De dag na 4 mei hebben we tenslotte bevrijdingsdag. Na de dood het leven!

Dit was geen krans. Het was niet groen en open. Het was een dicht vlak, felrood. Om zoveel mogelijk ruimte te verschaffen voor de halve maan en de ster die er op stonden.

Een Turkse expansionistische vlag midden op de Dam. Een vlag rood van het bloed. Een vlag bedoeld om de suprematie van de sultan van Constantinopel over ons te benadrukken.

Een hakenkruis op de Dam.Gepubliceerd op:
http://www.amsterdampost.nl/een-hakenkruis-op-de-dam/#comment-66991

dossier Turkije

Meer geneuzel:

Doller moet dat seniele wijf ook niet worden:
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2012/04/beatrix_turkije_voorbeeld_voor.html

Koningin Beatrix roemde dinsdagavond 'het grootse verleden' en de belangrijke rol die Turkije momenteel speelt in de regio en de wereld. 'Uw land is een stabiele factor in een roerig gebied waarin alom bestaande machten en verhoudingen worden aangevochten,' zei de vorstin tegen president Abdullah Gül van Turkije.
 http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/336329/Koningin-Beatrix-vindt-Turkije-voor-velen-een-voorbeeld.htmTurkije

De schanddaden van de Turkse republiek en haar voorgangers zijn eindeloos. Zie hier. En we zouden president Gúl dan ook de toegang tot ons land moeten ontzeggen zolang de schendingen van de mensenrechten voortgang hebben. Zolang er meer journalisten in het gevang zitten dan in China, zolang de Armeense en Griekse genocides niet erkend worden. Zolang Turkije een deel van een Europees land bezet houdt, kan het onmogelijk deel uit gaan maken van datzelfde Europa dat het 40 jaar geleden heeft aangevallen zoals het gedurende zijn hele geschiedenis gedaan heeft.

Er zal erkenning moeten komen voor de misdaden gepleegd in naam van de turkse republiek en haar voorgangers. Geen Zuidoost-Europeaan is de eeuwenlange bezetting vergeten. De plunderingen, de verkrachtingen en het in slavernij voeren van de jonge mannen en vrouwen. Tot nog geen honderd jaar geleden. De tijd voor boetedoening en de daarbij behorende herstelbetalingen is nu. Tot dien valt er met deze genocidale maniakken niet te praten. Laat staan dat we ze vriendelijk zouden moeten ontvangen.

Zolang christenen, joden en homoseksuelen zich niet in alle vrijheid in Turkije kunnen bewegen, geeft het de heer Gül geen pas zich aanmatigend op te stellen jegens ons. Zolang er in dat land (aarts)bisschoppen vermoord worden en er kerken in de as gelegd worden. Oftewel, de langzame genocide en etnisch-religieuze zuivering nog elke dag voortduurt. Tot die tijd moet Turkije zijn grote arrogante muil houden, heel diep door de knieën gaan en anders simpelweg een eind optiefen.

Turkije heeft heel wat meer genocidaal bloed aan haar handen kleven dan menige staat op deze wereld. maar voor de Turken is dat alles onbespreekbaar.

Fub.
 

Turkije-Iran
http://nl.danielpipes.org/9145/islamistische-turkije-seculiere-iran

ANKARA (Reuters) - Turkey warned France on Friday their political and economic relations would suffer grave consequences if the French parliament passed a draft law making it illegal to deny the 1915 mass killing of Armenians in the Ottoman Empire was genocide.
http://af.reuters.com/article/worldNews/idAFTRE7BF13520111216

Turkije pakt achttien journalisten op bij 'anti-terreur-actie'
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/325611/Turkije-pakt-achttien-journalisten-op-bij-antiterreuractie.htm?rss=true&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=elsevier

Turkije verbreekt alle contact met Frankrijk 

Wilders Wants Turkey Out of NATO
http://sheikyermami.com/2011/12/27/wilders-wants-turkey-out-of-nato/ 

Turkije is van een seculiere, door militairen onder controle gehouden staat, veranderd in een islamistische staat waarin de politie oppermachtig is, aldus schrijfster Betsy Udink. Betsy Udink is de vrouw van Marcel Kurpershoek, ex-ambassadeur in Saoedie-Arabië, Pakistan en Turkije.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3131421/2012/01/21/Turkije-van-militaire-staat-naar-politiestaat.dhtml

Miljarden EU-subsidie naar Turkije
http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/11/tussen-2007-en-2013-krijgt-turkije-7-miljard-aan-eu-subsidies-gratis

Turkije kampioen mensenrechtenschendingen (tabel)
http://www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/449186A0-1EEB-4247-B2EF-16DE8F465D30/0/Table2006ENG.pdf

'De Europeanen zijn ziek. Wij hebben het medicijn om hen beter te maken. Heel Europa wordt islamitisch. Wij zullen Rome veroveren. Jullie zijn het nieuwe leger van Sultan Fatih. Europa zal de islam van jullie leren.’
De voormalige Turkse premier Necmettin Erbakan


'De Europeanen geloven dat moslims naar Europa kwamen slechts om geld te verdienen. Maar Allah heeft een ander plan.'

De voormalige Turkse premier Necmettin Erbakan


De moskeeën zijn onze kazernes, de minaretten onze zwaarden, de koepels onze helmen en de gelovigen onze soldaten.'

De Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan

En zitten we hier soms op te wachten?

Bij demonstraties in Turkije tegen het Israëlische optreden tegen de door terroristen geleide 'vredes'vloot die de zeeblokkade van de door Hamas gecontroleerde Gazastrook wilde doorbreken, hebben actievoerders naast Turkse en Palestijnse vlaggen ook een Nazi-vlag meegevoerd met daarop de tekst 'goed gedaan'.
http://xandernieuws.punt.nl/upload/turkse_pro-pali_en_anti-isr_demonstr_tekst_goed_gedaan_02.jpg

Turky: NATO's 'open prison'
http://www.nationalreview.com/articles/288343/turkey-nato-s-open-prison-alex-alexiev

The Armenian genocide (part 1-4)
http://www.youtube.com/watch?v=8ILBYIPceeg&feature=related  

The Greek genocide 1914-1923
http://www.youtube.com/watch?v=2IvOlM3ibss&feature=related

1974 invasie van Cyprus

 De heer Christopher Hitchens:
We are all prisoners of knowledge. To know how Cyprus was betrayed, and to have studied the record of that betrayal, is to make oneself unhappy and to spoil, perhaps for ever, one's pleasure for visiting one of the world's most enchanting islands. Nothing will ever restore the looted treasures, the bereaved families, the plundered villages, the groves and hillsides scalded with napalm. Nor will anything mitigate the record of the callous, and crude politicians who regarded Cyprus as something on which to scribble their inane and conceited designs. But fatalism would be the worst betrayal of all. The acceptance, the legitimization of what was done - those things must be repudiated. Such a refusal has a value beyond Cyprus in showing that acquiescence in injustice is not 'realism'. Once the injustice has been set down and described, and called by its right name, acquiescence in it becomes impossible. That is why one writes about Cyprus in sorrow but more - much more - in anger."
-Christopher Hitchens
 http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=fvwp&v=2bt-3-Yhow0


FEITEN EN CIJFERS OVER HET TURKIJE VAN ABDULLAH GÜL
http://www.artikel7.nu/buitenland/feiten-en-cijfers-over-het-turkije-van-abdullah-gul.html

Turkey: Crossing the Point of no Return

“My people are going to learn the principles of democracy, the dictates of truth, and the teachings of science. Superstition must go. Let them worship as they will, every man can follow his own conscience provided it does not interfere with sane reason or bid him act against the liberty of his fellow men.” — Mustafa Kemal Atatürk
 Hardly surprising, deeply upsetting, and geostrategically catastrophic, it’s official. Turkey has now passed over towards being an Islamist state. That turning point is marked by a tiny event of gigantic importance.
Fazil Say is an internationally acclaimed Turkish classical pianist. He has performed with prestigious symphony orchestras such as the New York Philharmonic, Berlin, Israel Philharmonic, France, and Tokyo, and is a European Union cultural ambassador. The Turkish state is now going to put him on trial, as an Istanbul court has accepted the prosecutor’s charge, which amounts to heresy. Specifically: he is accused of insulting Islam because of tweets he sent.
 Lees verder
http://www.radicalislam.org/analysis/turkey-crossing-point-no-return


Turkije wil terugkeer machtigste en gevaarlijkste islamist ter wereld

De gevestigde orde in Nederland wil er al jaren niets over horen, maar nu heeft de Turkse premier Tayyip Erdogan het zelf bevestigd: in een toespraak riep Erdogan de naar de VS gevluchte islamistische imam Fethullah Gülen op om terug te keren naar zijn thuisland Turkije. Zowel Erdogan als de Turkse president Abdullah Gul zijn officieuze volgelingen van miljardair Gülen, die door velen wordt beschouwd als de machtigste en gevaarlijkste islamist ter wereld omdat hij het Westen van binnenuit op 'democratische' wijze ondermijnt en streeft naar de oprichting van het islamitische Kalifaat in de vorm van een hersteld Turks-Ottomaans wereldrijk.

zie ook de links onderaan:
Zie ook o.a.:
02-05: Ook Europees Gerechtshof opent grenzen voor Turkse immigranten (/ Oostenrijk ziet Turkse 'megacatastrofe' op EU afkomen)
18-04: Turkse regering gaat miljoenen Turken in Europa mobiliseren (/ Turkse vicepremier gaat extreem islamistische Gülen beweging inzetten)
17-04: Europese Commissie loodst Turkije via achterdeur EU in (/ EC opent grenzen voor 160 miljoen moslims)
17-01: Rick Perry: 'Turkije geleid door islamitische terroristen' (/ 'Vraag of Turkije nog NAVO lid kan blijven')
 
2011:
27-11: Turkije geeft bosbrand-terreurcampagne tegen Griekenland toe (/ Turkse overheid moordt, provoceert en zet tegenstanders gevangen)
12-07: Turkije wil leger verdubbelen naar 1 miljoen man (/ Erdogan impliceert nieuw Ottomaans RIjk inclusief Sarajevo en Jeruzalem)
 
2010:
09-12: WikiLeaks (8): Turkije wil Europa islamiseren via lidmaatschap EU (/'Wraak op Europa vanwege nederlaag bij Wenen' - Erdogan woeden vanwege onthulling 8 geheime bankrekeningen in Zwitserland)
13-03: Turkije, boos op VS, keert zich naar Iran (Erdogan: Ik hou van mijn broeders van Hamas)

De opkomst en ondergang van Erdogan's Turkije
http://www.amsterdampost.nl/de-opkomst-en-ondergang-van-erdogans-turkije/

Turkish court takes monastery's land
http://europenews.dk/en/node/56877

Meer slecht nieuws voor de Turkse economie
http://www.gatestoneinstitute.org/3246/turkey-trade-deficit-reveal-an-economy-in-deep 

Turkse premier Erdogan gedraagt zich steeds meer als een Ottomaanse sultan

Erdogan's growing economic woes
http://www.gatestoneinstitute.org/3265/turkey-foreign-borrowing-bubble 
Turkije dreigt Duitsland
http://fubarfubar.blogspot.nl/2012/09/turkije-dreigt-duitsland.html

De laatste christenen in Turkije
http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3322395/2012/09/26/De-laatste-christenen-in-Turkije.dhtml#.UGNkj8Tvo7Q.twitter

Stiekeme staatsgreep van Erdogan
http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/351221/Stiekeme-staatsgreep-van-Turkse-premier-Erdogan.htm

   

Duitse militairen van de Patriot-missie in Turkije klagen over de manier waarop het gastland ze behandelt. Dat zegt de ombudsman van het Duitse leger.
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2013/03/turken_zitten_patriotmissie_dw.html 


Analyse. Het broeit bij de Turken
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/wat_is_er_aan_de_hand_met_de_t.html#more

Christenhaat in Turkije: 40 Turken vallen nieuw christelijke gemeenschapshuis in Istanboel aan
http://ejbron.wordpress.com/2013/05/04/christenhaat-in-turkije-40-turken-vallen-nieuw-christelijke-gemeenschapshuis-in-istanboel-aan/

HISTORIE: Tot slaaf maken en islamisering van Armeense weeskinderen
http://ejbron.wordpress.com/2013/05/11/historie-tot-slaaf-maken-en-islamisering-van-armeense-weeskinderen/#more-38631 

Alcohol geband in Turkije

Geen opmerkingen:

Een reactie posten