woensdag 7 december 2011

Dossier Israël

Comment bij Powned:
Israel is objectief 1 van de meest succesvolle staten op aarde, zo niet het meest succesvolle.

1) Volgens het VN "human development rapport", staat Israel nu op plaats 16 van 192 landen, de voorspelling voor het jaar 2030 is plaats 8, dat is hoger dan Nederland, zwitserland en Duitsland.
2) Israeliers hebben 10 nobelprijzen in 1 van de wetenschappelijke disciplines gewonnen, dat betekent dat een Israelier 23 X meer kans heeft een nobelprijs te winnen dan een Japanner en 3 x meer dan een Nederlander.
3) Israeliers hebben 3 x de Turing award (nobelprijs informatica) gewonnen. Een nederlander 1 x. Daarmee heeft een israelier 9 x meer de kans deze prestigieuze prijs te winnen dan een Nederlander.
4) Israel heeft 52 hightech bedrijven aan de Nasdaq, Nederland 7 en de hele EU 46.
5) In 1967 versloeg het IDF de verzamelde arabische staten in slecht 6 dagen: dit wordt beschouwd als de grootste militaire overwinning uit de moderne geschiedenis.
6) Israel heeft in 1973 een arabisch leger verslagen dat qua organieke sterkte gelijk was aan de totale navo strijdkrachten (incl. Amerikaanse troepen) in Europa.
7) Israel heeft in tegenstelling tot de arabische staten geen olie of gas. Daarbij krijgen de arabische staten ook nog eens 2x meer financiële steun van de VS dan israel.
8) Israel heeft meer musea en ingenieurs per hoofd van de bevolking dan enig ander land.
9) Israel trekt 2,5 x meer venture capital aan dan de VS.
10) Palestijnen in de west bank en gaza kennen een levensverwachting van 74,5 (marokko 66, Turkije 72,5 en Hongarije 73,5) en een kindersterfte per 1000 geboortes wat lager is dan in Turkije en significant lager dan in Marokko. Het is dus voor een palestijn objectief beter in de westbank te wonen dan voor een Marokkaan in Marokko (om over de levensomstandigheden in de door Marokko bezette westelijke sahara maar te zwijgen) en zelfs beter dan in Turkije of een Europees land als Hongarije.
11) Na de Israelische onafhankelijkheidsoorlog van 1948 / 1949 bezette Jordanie op uitnodiging van de palestijnen het gebied wat we nu de westbank (incl de helft van Jeruzalem) noemen en beschouwde dit gebied als integraal onderdeel van Jordanie. Na aandringen van Nasser in 1967 verklaarde Jordanie de oorlog. Israel won die oorlog en bezette het daarvoor door Jordanie ingelijfde westbank. Als Jordanie in 1967 besloten had Israel niet de oorlog te verklaren, zou israel helemaal niet aanwezig zijn in de westbank.
12)Israel staat volgens de VN op het gebied van levensverwachting op plaats 4 van 192 landen. (Significant hoger dan NL.
13)Volgens de VN happiness monitor staat Israel op plaats 17 van 192 landen
14)Volgens Gallup, het oudste en meest gerenommeerde onderzoeksburo ter wereld staat Israel op het gebied van levensgeluk, volgens Israeliers zelf op plaats 7 van 192 landen (hoger dan Nederland.


Palestijnse claims op het land Israël zijn vals

Israel's Deputy Minister of Foreign Affairs Danny Ayalon explains the historical facts relating to the issue of refugees in the Israeli Palestinian conflict.

Pat Condell:  The great Palestinian lie
 
The Year the Arabs Discovered Palestine

The Jebusites

Newt on Israel

Jerusalem concerned: Saudi Air Force to outnumber Israel's advanced US jet fleet

Debunking the map that lies

Into the Fray: The alchemy of Palestinian nationhood By MARTIN SHERMAN     08/09/2012 22:16 Poof! Suddenly Jordanian nationals were transformed into a ‘Palestinian nation, Jordanian territory into a ‘Palestinian homeland'.  
 http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?ID=280738&R=R1&t=t 

Mandaat voor Palestina 90 jaar oud                                                      http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/08/mandaat-voor-palestina-90-jaar-geldig 

Dit zou Israël moeten zijn 

 
Helaas is het heel anders gelopen. Het kaartje kwam ik tegen in een artikel op Artikel7:

In de Nederlandse media is het helaas onopgemerkt gebleven dat het op 24 juli precies 90 jaar geleden was dat de Volkenbond – de voorloper van de Verenigde Naties – het “Mandaat voor Palestina” vaststelde.

    Vóór 1967 werden alle inwoners van Palestina, dus ook de joodse en christelijke, als Palestijnen aangeduid. Vanaf de bezetting door Israël geldt de naam alleen voor de Arabische inwoners van de Palestijnse gebieden. Arafat maakte er een volk van. Dat zich verzet tegen de Israëlische bezetting. En deels ook tegen het bestaan van de staat Israël.

(uit vrije encyclopedie van het conflict Israél-Palestina)
http://www.vecip.com/default.asp?onderwerp=49

"One day, a young Palestinian will raise the Palestinian flag over Jerusalem, the eternal capital of the state of Palestine!”       http://fubarfubar.blogspot.nl/2012/12/one-day-young-palestinian-will-raise.html 

The Jewish state faces an ever-increasing threat from Islamist neighbours.
lees verder
http://www.spectator.co.uk/features/8767481/israel-under-siege/ 

Time to Annex Judea and Samaria 
 http://fubarfubar.blogspot.nl/2013/01/time-to-annex-judea-and-samaria.html

VIDEO: De geboorte van de Israëlische luchtmacht

via E.J. Bron
Met mooi verhaal erbij via BraboshDe tien grootste anti-Israël leugens
http://ejbron.wordpress.com/2013/02/20/de-tien-grootste-anti-israel-leugens/#more-34309 

Palestijnse militant zou kernwapen inzetten tegen Israël
http://www.telegraaf.nl/buitenland/21554054/__Palestijn_zou_atoombom_inzetten__.html

Paljastijnse vluchtelingen, grafiek:

Dood een Jood en krijg duizenden euro's, Herman Meijer, DDS, 3-12-13