maandag 9 januari 2012

De keuniging is ook bekeerd...

Waar blijft die dappere vorst die met een bomgordel een moskee ingaat en dat doet wat een goed moslim doet? Al was dat al bekend natuurlijk.
Der innige vriendschap met het Jordaanse koningshuis is al langer bekend, maar toen ze vorig jaar verhinderd werd een staatsbezoek aan Oman af te leggen, ging ze er de volgende week wel ff lekker op persoonlijke titel dineren (met in der kielzog een zakendelegatie, zodat er geen wezenlijk verschil was met het oorspronkelijk afgekeurde bezoek). Maar nog had ze der gram niet gehaald, dus doet ze het nu dunnetjes over, met nota bene een 50-ste jubileum. Na der kersttoespraak kunnen we nu toch wel definitief vaststellen dat ze ons bewust schoffeert.

Een hoofddoekje is natuurlijk schattig en prachtig omgekeerd geïntegreerd, maar waar blijft die dappere vorst die met een bomgordel een moskee ingaat en dat doet wat een goed moslim doet? En als we dan toch met reversieve integratie bezig zijn, waarom bouwt de islam hier eigenlijk moskeeën, en geen kerken?

Die hele aanpassing is trouwens complete onzin, want ik ben in vele moskeeën geweest en behalve een beetje aanpassing in je kledinggedrag, en dus lang niet met zo een overdreven onderwerpingsdrift die ons koninklijk huis tentoonspreidde, kun je de meeste gewoon binnenlopen.(1)

In de Aya Sofia was ik in een kapot hemdje en niemand deed zijn schoenen uit. Maar dat is dan ook een toeristische attractie (ik ben overigens van mening dat dat heroverd dient te worden). Alleen al voor die vrouw die er doodgemoedereerd met der tieten uit der bloes der kindje zat te voeren. Ik ging daar binnen om mijn toenmalige een nep-ring om der vinger te schuiven in een poging er getrouwd uit te zien, zodat ze niet langer permanent lastig gevallen zou worden. Het baatte niet.

In de blauwe moskee daartegenover werd me verzocht mijn blote schouders te bedekken en schoeisel uit te doen. Hetzelfde vriendinnetje kon gewoon doorlopen met achterlating van der ughs (onee, die had je toen nog niet). In Meknez en Fez (hét religieus centrum in Marokko) mocht ik weer gewoon doorlopen (zonder vrouw datmaal). En dat geldt voor de meeste grotere drukker bezochte moskeeën. Konya, het religieus centrum van Turkije was daarentegen wel wat lastiger (en lastigvallender tegenover voornoemde dinnetje, er is blijkbaar een zekere correlatie).

Ik dacht dat er God zij met ons op de rand van de gulden stond vroeger, niet de duivel hale ons. Dus onze keuniging heb daar helegaar niets te zoeken op zo’n plek van geestelijke waanzin.

(ow, genoemde bezoeken waren tussen de 20 en 30 jaar terug, dat dat niet voor misverstanden zorgt)(1)En het kon/kan echt wel anders
http://www.koninklijkhuis.nl/Actueel/Fotogalerij/2009/Januari/Prins_van_Oranje_en_Prinses_Maxima_bezoeken_15_tot_en_met_20_januari_2009_Oman_en_Verenigde_Arabische_Emiraten/Abu_Dhabi_19_januari_2009_de_Prins_van_Oranje_en_Prinses_Maxima_bezoeken_de_Moskee_Sheikh_Zayed_Bin_Sultan_Al_Nahyan.html
en
Staatsbezoek Perzië 1963. Juliana & Bea bezoeken moskee
http://www.dumpert.nl/mediabase/1926591/710c1601/staatsbezoek_perzi_1963._bea_bezoekt_moskee.html

Aanpassen aan lokale gebruiken
http://www.amsterdampost.nl/geert-wilders-en-koningin-beatrix-in-papoea-nieuw-guinea/#comment-54588

Dutch queen calls headscarf row nonsense
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16524897

Het oranje-olie dossier - de feiten
http://herstelderepubliek.wordpress.com/2012/01/10/het-oranje-olie-dossier-de-feiten/

Toch heeft Wilders gewoon weer gelijk
http://antivenin.blogspot.com/2012/01/toch-heeft-wilders-gewoon-weer-gelijk.html

Respect voor gewoontes, Lucky-TV
http://www.luckymedia.nl/luckytv/2012/01/respect-voor-gewoontes/

Koningin over Wilders: 'echte onzin'
http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/01/koningin-over-wilders-echte-onzin

Ach, ze was gewoon wat onderscheidinkjes uitwisselen en dat gaat voor mensen/vrouwenrechten
http://www.onderscheidingenforum.nl/viewtopic.php?f=17&t=2648

Afshin Ellian
http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/327308/Moskeebezoek-koningin-Beatrix-was-provocatie.htm?forum=218085&showall=true

Carel Brendel
http://www.carelbrendel.nl/2012/01/14/premier-duwt-koningin-in-de-rol-van-de-kortzichtigargeloze-toerist/

Een hoofddoek is een brandmerk, een jodenster voor vrouwen
http://dutch.faithfreedom.org/2010/03/25/een-hoofddoek-is-een-brandmerk-een-jodenster-voor-vrouwen/

Iemand die beweert dat in de Golfstaten de vrouwen niet worden onderdrukt gaat in tegen de feiten die door Amnesty International worden geconstateerd
http://www.amnesty.org/en/region/oman/report-2010

BEATRIX EN DE WAARHEID door Leon de Winter
http://4768.freegoodies.nl/forum/4768/157392/1/?cc=1

NRC
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/01/13/beatrix-ging-door-roeien-en-ruiten-en-dat-met-een-kopvod-om/

Supertof dat Oman voor vrouwen:
In 2007 the US State Department’s Annual Trafficking in Persons Report pushed Oman down to Tier 3, the lowest rating on the human trafficking index.
http://mideastposts.com/2012/01/04/a-taboo-subject-the-desperate-plight-of-domestic-workers-in-oman/comment-page-1/

(May 26, Colombo, Sri Lanka Guardian) It was reported widely that about forty bodies of house maids are brought back monthly from the Middle East to the Katunayake Air Port. :
To save our women and safe guard the self-respect and the pride of the Nation we must put a full stop to the Middle Eastern house maid employment. If this parliament does not pass legislation to stop our women from going to the Middle East to work as unprofessional domestic workers, it is no better than a dirty pimp, a flesh trafficker and a slave trader.
http://www.srilankaguardian.org/2010/05/shame.html

Modern-Day Slave Trade in Kuwaiti Papers
Below is an article that appeared in the Kuwaiti daily al-Qabas last month about the abuses domestic workers in the Kingdom suffer and the “slave trade” of domestic workers from one sponsor to another or from recruitment agencies to Kuwaitis. We present the English translation of this unique article, whose criticism of the exploitation of migrant workers is quite rare in Kuwaiti (and other Gulf) newspapers.
http://www.migrant-rights.org/2011/06/06/modern-day-slave-trade-in-kuwaiti-papers/

Ach ja, fellow slave-traders zijn de oranjes al jaren goeie vrindjes mee. En ze doen al eeuwen in grondstoffen ook, na kruidnagelen werd het opium en na coke is het nu olie. Een kwestie van vraag en aanbod.


Meer koningshuis:

77 dagen cel voor beledigen Bea
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/07/man_77_dagen_in_cel_voor_beled.html

Bea levert niks in
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/07/beatrix_videofuck.html

Koningshuis oranjes duurste van Europa
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3288463/2012/07/18/Koningshuis-Oranjes-duurste-van-West-Europa.dhtml

Theodoor Holman over het koningshuis
http://www.parool.nl/parool/nl/508/THEODOR-HOLMAN/article/detail/3297769/2012/08/07/Dat-koningshuis-interesseert-je-toch-geen-donder.dhtml

Koningin Beatrix in Brunei te midden van christenvervolging
http://ejbron.wordpress.com/2013/01/22/koningin-beatrix-in-brunei-te-midden-van-christenvervolging/

Beatrix beloont Luchtmacht voor inzet Kalifaat 
http://fubarfubar.blogspot.nl/2013/03/beatrix-beloont-luchtmacht-voor-inzet.html

Nederland heeft duurste koningshuis
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2013/04/nederland_heeft_duurste_koning.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten