donderdag 3 mei 2012

We gaan bezuinigen

Ja echt waar. Ikkus. Dus. Ik ben maar simpel en snap er niet zoveel van, maar ik heb beroerde ervaringen met betalingsachterstanden en voorkomen is beter dan genezen, schijnt. Ik ben opgevoed met de tering, die naar de nering gevoegd werd.
Geld lenen kost geld.
Heel veel geld. Volgens de miljoenennota 2011 betalen we 10,4 miljard jaarlijks aan rentelasten. En die kostenpost is stijgende.
Europa kan mijn reet roesten, de rest veegt em toch wel af met de regels. Maar het kan natuurlijk nooit kwaad als dingen slimmer, efficiënter of goedkoper kunnen. En het lijkt me logisch een sluitende begroting te voeren. Dat moet ik hier thuis tenslotte ook.
Beschouw dit maar als deel 1 van mijn verkiezingsprogramma. Niet dat ik me kandidaat ga stellen ofzo, maar het begint met de financiën lijkt me. 
Natuurlijk had Wilders gelijk toen hij de gedoogconstructie opblies. In het Catshuis werden geen bezuinigingen doorgevoerd, maar ordinaire lastenverzwaringen nota bene door de VVD.
Wilders heeft gelijk, bron volkskrant 21-04-12 
Wilders is links en GL rechts, bron De Standaard 2-05-12


1-Ontwikkelingshulp, of hoe ze het willen noemen. Kan weg. Is verspilling en leidt tot misstanden. 4 miljard per jaar structureel.

2-JSF, onnodig, lomp, te duur, maakt zo'n herrie dat dat zijn stealth opheft, is zo zwaar dat ie geen bom meer kan tillen. Beter kopen we wat drones. En dat we de acties live streamen, maja de overheid en ICT.. 7 miljard eenmalig.

3-Overheid geen nieuwe ICT projecten meer uit laten voeren. Miljarden.

4-HRA afschaffen over een periode van 20-30 jaar. Al kon het in Engeland en Zweden sneller en vrij geruisloos. Waarom? Drijft de huizenprijzen op (met het aftrekbare bedrag) Resultaat; hogere hypotheken: de enige profiteur: de banken. 7 miljard structureel over 20 jaar. Hier staat het keurig mooi uitgelegd:
http://www.amsterdampost.nl/esm-als-antwoord-op-het-hra-vraagstuk/
Hypotheekrenteaftrek verdubbeld
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2012/08/hypotheekrenteaftrek_verdubbel.html

5-Huursubsidie. 2 miljard per jaar. 

6-Immigratiestop. Schijnt nu 7 miljard per jaar te kosten.

7-Een jaartje een personeelsstop bij de overheid zal ook niet onoverkomelijk zijn.
  - Afschaffen stadsdelen. Het is van de zotte dat een dorp als Amsterdam meer wethouders en ambtenaren heeft dan New York.
Amsterdamse ambtenaren zijn duur, pownews
Nederland hoogste aantal beleidsambtenaren ter wereld
Hoeveel ambtenaren telt ons land, bron inoverheid

8-De afdracht aan de EU is ook iets van 7 miljard per jaar dacht ik. En daar financieren we de vluchtwegen mee van degene die hier een juwelier doodschiet tot in Tblisi. 7 miljard structureel.

9-Dat pvda-d66-GL getetter via mijn beeldbuis de hele dag kan ik ook missen als kiespijn. Dat is geen informatie maar agitprop. 1 miljard structureel.

10-Alle subsidies. Voor kunst (en voor u begint te bleren: ik ben zelf beeldhouwer en de valse concurrentie middels subsidies voor incapabelen meer dan zat), cultuur, gescheiden zwemmen, cursussen hoofddoekknopen en tafelkleedjes haken. Op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau! 2 miljard structureel.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/11/subsidiegrootverdienen_met_the.html
Grafiekje over het nut van kunstsubsidie
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/05/quote_du_jour_kunstsubsidie_is.html#more
Kunstsubsidie in Grun
http://www.pvv-groningen.nl/index.php/nieuws/algemeen-nieuws/546-ministerie-van-verwondering.html

11-Alle AOW-WW-WAO- en bijstandsuitkeringen die uitgekeerd worden aan mensen die hier niks te zoeken hebben, hier nooit gewerkt hebben of hier zelfs helemaal nooit geweest zijn per direct stopzetten. Miljarden structureel.
http://www.deondernemer.nl/economie/597246/Verdubbeling-65-plussers-in-bijstand.html

12-Afschaffen van de provincies en de Eerste Kamer levert vast ook wel iets op.
Als je nog niet eens transparant wenst te zijn over je eigen declaratiegedrag dan dien je je biezen te pakken
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/07/gelderland_naar_rechter_om_dec.html

13-De keuniging kan ook wel weg.

14-Alle stiekeme islam-subsidies. Of het nou het hoofddoekje van de koningin in Oman is, of de grond waar die 500 moskeeën op staan. Of het racistische onderwijs waar slechte -zwarte- (lees islamitische) scholen tot twee maal meer geld krijgen dan 'goede' witte scholen.

15-De kinderbijslag voor meer dan twee kinderen.

16-De Antillen. Per direct en eenzijdig alle contracten en verdragen verscheuren en verbranden. Alle betalingen stopzetten en ipv. geld de inwoners retourneren. 400 miljoen is traceerbaar in de miljoenennota onder het kopje koninkrijksrelaties, maar dat is alleen om 'betrouwbaar bestuur' te waarborgen en de kustwacht. VWS, SZW, OCW en verscheidene andere departementen staan ook allen kwistig met wapperende briefjes en glimmende muntjes te strooien. 2 miljard structureel.

17-De rentelasten: Geld lenen kost geld. Heel veel geld. Volgens de miljoenennota 2011 betalen we 10,4 miljard jaarlijks aan rentelasten. Met deze bezuinigingen gaat dat naar nul. 10,4 miljard structureel.

18-Ik ben nog niet klaar, want de gezondheidszorg, de sociale zekerheid en het onderwijs kosten verreweg het meest. Bijna driekwart van het totale budget. Maar die vergen aparte hoofdstukken.Wel kunnen we hier alvast stellen dat alle drie met een aantal vergelijkbare problemen kampen.
     -almaar uitdijende organisaties.
     -almaar stijgende kosten, terwijl de kwaliteit niet toeneemt. 
     -een almaar grotere overhead, met te goedbetaalde directeuren, voorzitters en dergelijke.
Deze zelfde problematiek geldt ook voor de woningcorporaties, dus die gooi ik zo af en toe ook maar onder dit hoofdstukje. 
  
De zorg
http://fubarfubar.blogspot.nl/2012/11/de-zorg.html

Woningcorporaties:
http://fubarfubar.blogspot.nl/2013/06/dossier-woningcorporaties.html

          
Sociale zekerheid:
sociale zekerheid, bron SP
de ophef die ontstaan is bij de sociale werkplaats Pantar in Amsterdam. De tweekoppige directie ontving in 2011 gezamenlijk meer dan vier ton aan salaris.
http://www.sp.nl/werk/nieuwsberichten/12698/120925-karabulut_maak_wethouderssalaris_maximum_voor_top_sociale_werkplaats.html
 
Onderwijs:
topsalarissen onderwijs, bron rtl
Onderwijsbobo Consent harkt 450 K binnen
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/09/onderwijsbobo_consent_krijgt_4.html
Schoolbestuurders zijn nieuwe maffia
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/12/schoolbestuurders_zijn_nieuwe.html
Hoe een consultancybureau een Purmerendse scholengemeenschap in zijn greep kreeg en uitkleedde (PDF 6 pagina's)
http://www.aob.nl/kixtart/modules/absolutenm/articlefiles/49697-CBE%20AOb.pdf
(islamitisch) Frauderen zonder gevolgen
http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/achtergrond/achtergrond/frauderen-zonder-gevolgen.1906100.lynkx


19-Afschaffen wachtgeld voor oud-politici, wethouders en ambtenaren. Gewoon de WW in en solliciteren.
Deze wachtgeldfraudeur in de zorg maakte het wel heel bont: GeenStijl, 9-05-12
Of check deze dan: GeenStijl 10-05-12 
Ook leuk Telegraaf, 11-06-12

20-Afschaffen bureau jeugdzorg,  hulpverlening, jeugdreclassering en alle aanverwante subsidieclubs, die maar blijven pappen en nathouden, goedpraten en daar vette salarissen voor opstrijken tot het mis gaat:
jeugdzorg geen vat op juweliermoordenaars, geenstijl 9-05-12
juwelierkillers al vroeg ontspoord, telegraaf 4-09-12

21-Miljarden zijn er te halen bij ZBO's, zelfstandige bestuursorganen, maar lees maar wat van Frikschoten er over te melden had
http://www.amsterdampost.nl/vanfrikschoten-rekent-het-even-voor-op-de-achterkant-van-een-bierviltje-40-miljard-voor-het-grijpen-jaarlijks/

22- Exit windmolen/groene stroomsubsidies -7mrd

http://www.prinsjesdag2011.nl/miljoenennota/huishoudboekje_van_nederlandGeen opmerkingen:

Een reactie posten