woensdag 12 februari 2014

En nu is de EU pissig op Zwitserland

Eerder hier gepubliceerd.

Dat referendum van vandaag was een dikke vinger naar de EU. Zwitserland gaat quota vaststellen voor immigranten. Immigranten uit … de EU, ja. De EU, kampioen immigratie en kampioen referenda-door-de-shredder-halen. De EU, kampioen in het haten van het Europese volk, kreeg vandaag een vinger van het volk in het enige land waar ze nog iets van democratie over hebben. Het land in het midden van Europa en de EU, dat van die dictatuur geen lid is en ook niet aan de euro meedoet en het daarom economisch gezien heel wat beter doet dan de wel euro-landen. Zwitserland, het bewijs dat het ook anders kan en dat de EU en de euro schadelijk zijn. Zwitserland, het land dat elke dag weer alle bangmakerij en rampspoed verhalen van de eurofielen over wat er ons allemaal voor vreselijks te wachten staat als we uit de EU/euro stappen, logenstraft.

eu-flag-color
Dat is natuurlijk niet leuk voor de eurofielen. Dus die gingen gelijk helemaal over de zeik. Dreigementen en chantage volgden per direct. De verschillende regelingen die de EU en Zwitserland onderling hebben afgesloten kennen namelijk een guillotine-bepaling, wat zoveel wil zeggen dat als één van beide partijen één afspraak opzegt het de andere partij dan vrij staat alle afspraken op te zeggen.

dyn003_original_235_280_pjpeg_46663_4fa46715a3f3a7e443bc1a6b4a9f4ca0Zwitserland waar eerder al 57% van de bevolking stemde tegen de bouw van meer minaretten. Overigens komen ook in Zwitserland niet alle referenda erdoor. Keer op keer is het daar ook de zittende overheid die het volk tegenwerkt. Zo ging het verbod op het dragen van een burka niet door. Een hoofddoekverbod op een basisschool zou er dan vandaag wel weer door gekomen zijn.
Ook in Zwitserland is de regering tegen een rem op immigratie.
Chantage:
“Vanuit de Europese Unie is al bevestigd dat als er een einde komt aan het vrij verkeer van personen, dat ook het einde betekent van alle andere verdragen die tussen de EU en Zwitserland werden afgesloten.”
.
Knipsel 
 
“Na bilaterale akkoorden werd vanaf 2002 het vrij verkeer van personen geleidelijk ingevoerd. Bij de invoering werd gezegd dat er maximaal 8.000 immigranten zouden zijn per jaar, maar de uitstekende economische gezondheid van Zwitserland heeft geleid tot circa 80.000 nieuwe inwoners per jaar.”
Wij zouden ook maar een paar Polen krijgen en een paar Marokkanen. Elke keer is het weer hetzelfde liedje.
.
Ook wat economische bangmakerij kan niet uitblijven vanzelfsprekend:
“Economen waarschuwen dat Zwitserland door het inperken van immigratie, moeilijkheden zal krijgen om toptalent aan te trekken. Wat een rem zal zetten op de ontwikkeling van bedrijven en dus op de economische groei.”
.
Bron voor de laatste quotes.
.
Ik ben benieuwd hoe dit afloopt.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten