zaterdag 4 augustus 2012

De molenaar denkt dat het graan alleen groeit om zijn molen te doen draaien
En zo denkt ook de overheid. De burger is voor haar kennelijk een onuitputtelijke bron die wel op commando ophoest wat er wordt verlangt. Keuzes zijn er niet. Maar wie maar 200 Euro krijgt kan er geen 300 betalen en dus lezen we keer op keer dat er steeds meer Nederlanders in de problemen komen. Want de normale kosten lopen wel door en jaarlijks omhoog. En als er dan ook nog een crisis is en er structureel zich een dip in je inkomsten nestelt zonder dat je fysiek in staat bent om de situatie zelf te verbeteren, dan heb je een probleem. Dan rest slechts de keuze: Ga ik me als een slaaf aan die overheid uitleveren en aan het uitkeringsinfuus? Of ga ik met mijn toch al gehavende lichaam maar steeds minder vreten en uiteindelijk maar hopen op een kentering die me er even door sleept tot de kracht er weer is.

U zult zich afvragen waar dit over gaat. Dit gaat over één van de reageerders op de Amsterdam Post en op de site van E.J. Bron. Een zeer gewaardeerd persoon die al weken op zijn laatste schreden vocht om zijn eigen broek op te houden en tot overmaat van ramp de Man met de Hamer tegen kwam op de valreep om hem fysiek te vellen. Dat dit voor die persoon er even kneiterhard inhakt snapt u en snappen ik en E.J. Bron. Maar dat snapt de huisbaas niet. En de verplichte verzekeraar niet. En ieder ander uitmelkbedrijf niet, waar je wél van afhankelijk bent maar die je nog slechts als een nummer op een acceptgiro ziet en die enkel goed is om te betalen.

Deze persoon zit in de positie dat die lichamelijk even is uitgerangeerd maar ook financieel. Die heeft Time Out nodig. Geestelijke rust. En onze hulp. Zodat de rekeningen deze maand worden betaald en het liefst ook nog die van de volgende maand zodat onze reageerder de kans heeft om zich te herstellen en er als strijdmakker straks weer vol tegenaan te kunnen.

Uit privacyoverwegingen gaan we niet vermelden om wie het precies gaat. Zowel E.J. Bron als ik kennen deze reageerder persoonlijk als een uiterst integer en betrouwbaar persoon en weten dat dit ernst is, urgent is en voor onze zaak noodzakelijk gezien de inzet welke deze heeft betoond in het verleden.

Fuck de overheid! Fuck de bloedzuigers! Dit varkentje gaan we samen wel even wassen toch? Doet u mee?
Al is het maar 5 Euro. Met 500 is er al een wereld van verschil en hebben we buiten alle instanties en bemoeials om het heft in eigen handen genomen en iemand regelrecht uit de stront getrokken met zijn allen! We laten op beide sites het uiteindelijke resultaat zien!

U kunt onze medestrijder helpen door te doneren op rekening 335195032 t.n.v. E.J. Bron o.v.v. “medestrijder“.
Niet direct naar die persoon om de anonimiteit te waarborgen. Wij zorgen dat het bij deze persoon wordt afgeleverd.
E.J. Bron


En het beste gewenst, zeer zeker ook van mij!

Fub.