vrijdag 23 november 2012

Wapenstilstand, de gevolgen

Dat ik er op tegen ben is duidelijk als u de voorgaande artikelen gelezen heeft. Ik zei al dat het 11-1 voor Hamas stond in mijn vorige stukje, dat ik schreef vóór de wapenstilstand.


We tellen door:

12-1
Met de aanslag op een bus in het hart van Israël, Tel-Aviv, is het meer dan 12-1. En dat is geen goed vertrekpunt voor een wapenstilstand. Om in voetbaltermen te spreken; de rust ingaan met een achterstand is niet lekker. En reken maar dat Hamas het beschouwt als rust. Het islamitische Hudna is niet hetzelfde als het westerse begrip wapenstilstand en dat geldt ook niet voor 'Vrede'. Het lijkt erop dat Israël 'gebukt' heeft, hetzij onder druk van de VS, of uit angst voor een oorlog met Egypte. Want het kan niet volhouden dat het doel, uitschakeling van Hamas, bereikt is.

13-1
Hamas is een aanvaardbare gesprekspartner geworden. Na de vliegtuigladingen ministers en andere notabelen uit islamitische landen, het leek wel een bedevaart naar Mekka (30 ministers las ik ergens), heeft Israël semi-direct met Hamas onderhandeld. Het lijkt alsof de doctrine dat er niet met terroristen gepraat wordt opgegeven is. Hamas lijkt gelegitimeerd te zijn zoals ik in mijn vorige stukje schreef. Erdogan zei: "Ik ga naar Gaza wanneer ik wil."

14-1
Qua aantallen doden en materiële schade heeft Hamas verloren, maar dat is niet hoe de islam een overwinning afmeet. Mensen zijn vervangbaar, de bevolking van Gaza vermenigvuldigt zich sneller dan ooit. Gebouwen worden met hulp van het Westen wel weer opgebouwd, het geld stroomt alweer binnen; Nederland 3 miljoen, Duitsland 1,5 en er zal nog veel volgen onder het mom van hulp en zielig. De palestijnse gebieden zijn de grootste ontvanger van VN hulp.

15-1
Iran, voormalig broodheer van Hamas lijkt ook in zijn nopjes, al is dat maar de vraag, maar daar kom ik zo nog wel op terug:
Iran missiles in Gaza fight give Tehran government a lift
http://www.nytimes.com/2012/11/22/world/middleeast/iran-missiles-in-gaza-give-tehran-government-a-lift.html?hpw 
"Iran claims Israel accepting ceasefire is sign of weakness,"  
http://www.jihadwatch.org/2012/11/iran-crows-that-israel-accepting-ceasefire-is-sign-of-weakness.html

16-1
De media zijn van mening dat Hamas als overwinnaar uit het conclict gekomen is. En dat is zeer ernstig, maar met mijn 16-1 ben ik ook die mening toegedaan. De NOS brengt het als nieuws, de linkse Guardian zegt het, maar ook Alan Dershowitz in The Algemeiner en David Horovitz in The Times of Israël. En ook de Former Chief Military Rabbi Brig. Gen. Rabbi Avichai Ronsky called the ceasefire with Hamas "a huge failure."

17-1
According to the memorandum of understandings between Israel and Hamas, the self-declared "security belt" that Israel established along the Gaza border is no longer in existence.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162422#.UK6fe2crKq4
Tsssk, terwijl ze minimaal de controle over de Philadelphi route hadden moeten hernemen in de diplomatieke onderhandelingen, zodat Israel zelf weer de controle heeft over de grenssmokkelovergangen tussen Gaza en Egypte.
 
18-1
Egypte. En dat is misschien wel het belangrijkste (winst)punt. Hamas is een off-shoot van de moslimbroeders. Ze zijn één, het zijn broertjes, zonen van dezelfde verderfelijke vader; Hassan Al-Banna
Een twitteraar zei het het duidelijkst:

It may be an unintended consequence, and due to take place anyway, but the recent operation rended from and gave it to ...

Ja. De deal is dat Hamas een overeenkomst met Egypte heeft en Israel ook met Egypte. Dus officieel is er geen rechtstreekse  wapenstilstand. Hamas heeft zijn hoofdkantoor verhuisd van Damascus naar Cairo daarmee Syrië en Iran verlatend en bewegend richting Egypte (wat geografisch ook logischer is). Het soennitische Hamas is weer thuis, nadat Mubarak jarenlang de deur dichthield, zou men kunnen zeggen.

En moslimbroeder Morsi heeft er onmiddellijk van geprofiteerd; hij heeft zich op kunnen werpen als vredesstichter, gematigd en diplomatiek. En terwijl iedereen daaraan dacht, heeft ie thuis de absolute macht gegrepen. De vraag is gerechtvaardigd of dit vooropgezet spel was. Sultan Knish denkt in ieder geval van wel. Wat de werkelijke intenties van Morsi en zijn moslimbroeders zijn werd één dag na het staakt het vuren treffend verwoord door het hoofd van diezelfde MB: Jihad tegen Israël, en zo iemand moet die vrede/wapenstilstand waarborgen?

18-2
Ik ben negatief ? Ja.
Zijn er dan helemaal geen lichtpuntjes ? Ja eentje. En Frik had em met vooruitziende blik al gemeld. Hamas is nu de verantwoordelijkheid van Morsi (en daarmee Obama) en zolang die nog niet klaar zijn voor de Jihad tegen Israel, heeft Israel kortstondig de tijd om Iran aan te pakken. Zuid-Israel heeft eventjes rust al valt niet te voorspellen wat er gebeurt bij een aanval op Iran.
In dat kader is ook het interview van Netanyahu bij Sky wel interessant. Het gaat grootdeels over Hezbollah. Zou dat het volgende doel zijn? Assad is al vrij hulpeloos en dan is de weg vrij, maar hij zegt ook dat iemand anders Iran moet aanpakken.

Ik kan alleen maar hopen dat het goed overwint en niet het kwaad. En oorlog voelt altijd slecht, maar soms is het noodzakelijk vrees ik.
Bronnen, leesvoer etc.

Korte tekst wapenstilsstand:

This is the partial text of the ceasefire agreement between Israel and Hamas, as brokered by Egypt and the U.S. and reported by AFP.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162375#.UK6fC2crKq4

Media

Hamas emerges stronger from Gaza war after Israel ceasefire deal
http://www.guardian.co.uk/world/2012/nov/22/hamas-stronger-gaza-israel

De overwinning van Hamas
http://www.vrijechroniqueurs.nl/de-overwinning-van-hamas/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=de-overwinning-van-hamas

The absurdity of treating a terrorist gang like a state
http://frontpagemag.com/2012/bruce-thornton/the-absurdity-of-treating-a-terrorist-gang-like-a-state/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+FrontpageMag+%28FrontPage+Magazine+%C2%BB+FrontPage%29

The other choice is to destroy Hamas. To accomplish this Israel will need to invade Gaza and remain in place. It will have to kill or imprison thousands of terrorists, send thousands more packing for Sinai, and then spend years patrolling the streets of Gaza and arresting terrorists just as it does today in Judea and Samaria.Alan Dershowitz: Why a Cease Fire Will Not Last
“The only solution to this recurring problem is for the international community and the media, once and for all, to expose the Hamas strategy, to condemn it, and to deny Hamas the diplomatic and media victory it seeks to achieve by its double war crimes.”
Until the next time By David Horovitz
Israel achieved successes in Pillar of Defense. The worry is that Hamas achieved more
“The intelligence aspect of Israel’s strikes has shaken Hamas, no matter how swaggering its bravado. To lose your chief of staff, Jabari, on day one of a mini-war exposes a massive intelligence vulnerability. To see many of your key long-range missile locations pinpointed and targeted underlines the extent to which Israel has penetrated Hamas’s command and communications networks.
• November 21st 2012: The day we lost the "War on Terror"

 Egypte


It may be an unintended consequence, and due to take place anyway, but the recent operation rended from and gave it to ... 

The ink on the Egyptian-brokered ceasefire agreement ending the Israel-Hamas fighting was barely dry Thursday, when the head of Egypt’s Muslim Brotherhood Mohammed Badi launched a verbal tirade on Israel, calling for holy jihad and denouncing peacemaking efforts.
http://www.theblaze.com/stories/honest-broker-muslim-brotherhood-chief-calls-for-jihad-on-israel-just-one-day-after-egypts-president-mediated-ceasefire/

Israel decided to refrain from a ground invasion of Gaza after it was warned that such a move could spell the end of the peace agreements with Egypt and Jordan, Channel 2 reported Thursday.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162424#.UK6esmcrKq4

Did Obama Allow Morsi to Become a Tyrant in Exchange for Hamas Ceasefire?:

Israel


According to the memorandum of understandings between Israel and Hamas, the self-declared "security belt" that Israel established along the Gaza border is no longer in existence.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162422#.UK6fe2crKq4

Barak: "It is still not time to enter Gaza in a very wide operation and conquer it."
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162420#.UK6gUWcrKq4

Former Chief Military Rabbi Brig. Gen. Rabbi Avichai Ronsky called the ceasefire with Hamas "a huge failure."
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162421#.UK6g22crKq4

Netanyahu sky
https://www.youtube.com/watch?v=qUHiYLmaThQ

https://twitter.com/IDFSpokesperson/status/270851294443491328/photo/1

Iran


Iran missiles in Gaza fight give Tehran government a lift
http://www.nytimes.com/2012/11/22/world/middleeast/iran-missiles-in-gaza-give-tehran-government-a-lift.html?hpw 

"Iran claims Israel accepting ceasefire is sign of weakness,"  
http://www.jihadwatch.org/2012/11/iran-crows-that-israel-accepting-ceasefire-is-sign-of-weakness.html

Hamas


Why Hamas loves death and cease-fires
http://www.andrewbostom.org/blog/2012/11/22/why-hamas-loves-death-and-cease-fires/

What the Brotherhood understands by 'peace an hudna'
'http://sheikyermami.com/2012/11/22/what-the-muslim-brotherhood-understands-by-peace-and-hudna/

Volkskrant snapt er weer eens geen Fuk van
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Israelisch-Palestijns-conflict/article/detail/3352251/2012/11/23/Is-de-wapenstilstand-tussen-Israel-en-de-Palestijnen-het-begin-van-iets-groters.dhtmlGeen opmerkingen:

Een reactie posten