vrijdag 8 maart 2013

De westermoskee

Van de week was er het zoveelste bericht dat die er nu toch echt ging komen. De Telegraaf meldde het, het Parool, AT5 en nog wat andere media.

'Het stadsdeel en de stichting moeten alleen nog een contract tekenen over de overdracht van 3,5 miljoen euro. Dit contract wordt ergens de komende dagen getekend', vertelt de advocaat aan de Amsterdamse nieuwszender. 'De bouw kan dan zo spoedig mogelijk van start gaan. Dat zou volgende week al kunnen zijn, maar er wordt in ieder geval in de komende weken begonnen. Het aannemersteam staat te popelen.' (Parool)
Alleen nog... "Slechts 3,5 miljoen", denk je er bijna achteraan. Alsof het niks is en er ditmaal wel garanties af zijn gegeven. Al 18 jaar duurt deze farce, en de hele tijd gaat het om geld. Van fraude tot bedreiging en van bedreiging tot fraude.

Nergens wordt duidelijk gemaakt door middel van een onderbouwing dat de financiën ditmaal wel op orde zijn, en dan heb ik het nog niet over meer principiële zaken. Eén van de voorwaarden die ik in de vragen en antwoorden van stadsdeel West lees is dat er sprake moet zijn van permanente bouw (dat het ook af is...wordt gemaakt) binnen een periode van 1,5 tot 2 jaar. Nergens wordt het echter aannemelijk gemaakt dat dat tot de mogelijkheden behoort. De tactiek lijkt erop gericht om maar te beginnen, want wat er eenmaal staat krijgen we niet meer weg.

De hele 'FAQ' van stadsdeel West lijkt te bestaan uit excuses;
Het is nou eenmaal een voldongen feit, die bouwvergunning is al afgegeven, geluidsoverlast (gebedsoproep vanaf minaret) mag want vrijheid van godsdienst. Parkeerproblemen zijn niet te verwachten op een zandpad, want veel meer is de Baarsjesweg niet.

Het lijkt erop dat Marcouch met terugwerkende kracht alsnog zijn islamitisch-stadsdeel heeft gekregen.

Deze buurt is ronduit vergeven van de moskeeën, kazernes. Maar blijkbaar is het nog niet genoeg.
Republiek Allochtonië houdt er een dossiertje op na en daar vond ik ook de volgende video van buurtbewoners:
Vanzelfsprekend communiceert de moskee zelf in foutloos Nederlands en kunnen we dat ook van de ingevlogen imam's verwachten.

Vrede zal er gepredikt worden en verdraagzaamheid. Fraude en bedreiging zullen afgewezen worden als niet behorende tot de islam. Hetzelfde geldt voor oplichting, afpersing en omkoping.

Dit stadsdeel is nieuw, ik heb er nog nooit een robbertje mee gevochten. Wel met Oud-West, wat inmiddels hier in opgegaan is, zodat de autochtonen hun meerderheid verloren in het overgebleven/samengevoegde stadsdeel. Mijn juridisch gezeik met dat stelletje onnozelaars ligt inmiddels ver achter me en ik ga niet meer de komende jaren van mijn leven er aan verspillen.

Ik hoop dat iemand die nobele taak op wil pakken, want dit flutstukje biedt genoeg aanleiding.


Kaartje van moskeeën in Amsterdam (verre van compleet)
http://moskeewijzer.nl/b.php?lang=NL&plaats=Amsterdam&map=NH&gps1=52.370569&gps2=4.862137&gps3=12
Burgerjournalisten, dossier westermoskee
http://burgerjournalisten.wordpress.com/uw-provincie/noord-holland/amsterdam-westermoskee/
RtvNH, dossier westermoskee
http://www.rtvnh.nl/dossiers/3/Westermoskee
Interessante reacties onder de aankondiging (november 2012) van het stadsdeel dat de bouw door mag gaan
http://www.west.amsterdam.nl/diversen/nieuws-2012-0/buurtnieuws-baarsjes/algemeen/reactie-stadsdeel/
De westermoskee is een crimineel project 
http://fubarfubar.blogspot.nl/2013/03/de-westermoskee-is-een-crimineel-project.html 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten