zaterdag 23 maart 2013

Niet mijn ministers

Nederlandse jihadi's in Syrië.
Elsevier:
Minister Timmermans benadrukte dat de plannen van de jongemannen risicovol zijn.
Risicovol? Ze wandelen moedwillig een oorlog in gekkie. Het is niet alsof ze een potje gaan knikkeren op het schoolplein. Het is ak-47 tegen ak-47, als je je kop boven een muurtje uitsteekt krijg je een kogel.
'In de eerste plaats omdat ze onervaren zijn en dus een grotere kans hebben te sneuvelen.'
We laten ze al dertig jaar toe in onze krijgsmacht dus gek genoeg waren ze in de omstandigheid om een op hun ideologie toegesneden opleiding te volgen op onze kosten, maar nu ze daar te lui voor waren moeten we ze zielig vinden?
 Bovendien zijn de jongeren als ze terugkeren getraumatiseerd en vormen ze een potentieel risico voor de veiligheid van Nederland.
Getraumatiseerd. Grote grutjes, arme jongens. En ook nog een potentieel risico. Maar gelukkig hebben we Opstelten nog die spreekt in het AD van:
  'een zware problematiek'. Het gaat hem erom te voorkomen dat jongeren afreizen om te gaan strijden in Syrië of in Afrikaanse landen. Als ze toch gaan, moet bij terugkomst voorkomen worden dat ze radicaliseren.
Radicaliseren. Nee zeg, als dat er ook nog bij komt dan zijn we verloren. Zeg stelletje suffe kantoorklerken. Ze vechten daar aan de zijde van Al-Quaeda en je wilt voorkomen dat ze nog verder radicaliseren? Nog verder? Wat is de overtreffende trap dan?

Man man man.
Leer eerst eens inzien dat de islam in sich radicaal is. Bedenk dan eens waar die jongens deze denkbeelden op hebben gedaan. En pak dan die oorzaken aan. De islam is de oorzaak en de islam wordt verspreidt via scholen, moskeeën, satellietschotels en het internet. En nu aan het werk. Hop, vort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten