zondag 12 mei 2013

Uitlokking?Een paar maanden terug vielen er wat mortiergranaten op Turkije, in hetzelfde dorp waar nu een bomaanslag was. Turkije schoot een paar keer terug en eiste het recht op zelfverdediging op en vroeg de NAVO om een artikel 5 procedure, een aanval op één is een aanval op allen. Zo gek was de NAVO nou ook weer niet, maar wel staan er inmiddels Duitse en Nederlandse patriots.
De bemanning/vrouwing daarvan wordt overigens helemaal niet vriendelijk behandeld door de Turken. Niet dat die dingen ook maar iets doen tegen mortiergranaten, dus zal Turkije wel iets anders in de nabije agenda hebben staan waar ze wél voor nodig zijn.

En nu was er weer een bomaanslag in Reyhanli. En wederom claimt Turkije het recht om in te grijpen. Obama heeft aangegeven wat zijn 'rode lijn' is, chemische wapens, en of die nou door het regime (die zouden wel gek zijn) ingezet worden of de rebellen (haha, wat een newspeak) Al-Qaeda, dat lijkt Hoessein weinig te deren. Mij doet het denken aan die Poolse aanval op een Duitse grenspost, waarna WWII uitbrak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten