zondag 15 december 2013

Uit het nieuws

Waarom we dus geen mohammedanen in ons leger moeten toelaten.

Hennis: drie ex-militairen zijn mogelijk actief als jihadistEr zijn mogelijk drie voormalig militairen actief als jihadist in Syrië of elders, schrijft minister Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD, Defensie) aan de Tweede Kamer. 

Hennis antwoordt in een brief op vragen van twee PVV-Kamerleden naar aanleiding van een artikel dat vorige maand in diverse media verscheen over een oud-militair die in Syrië zou meevechten met islamitische strijders.

Via Elsevier
De leugenfabriek. Laten we nog wat soldaatjes naar Mali sturen, in Darfur helpt het tenslotte ook zo geweldig. Man man, wat een bedriegend stelletje corruptelingen zijn het ook allemaal. De VN helpt weer eens fijn de jihad, maar dat zou eigenlijk ook geen verbazing meer moeten wekken als we de samenstelling van die club bekijken, met 57 OIC landen. Geen beschaafd land zou nog lid moeten zijn van dit orgaan.


'VN liegen over oorlog in Darfur'


De Verenigde Naties en de Afrikaanse Unie verspreiden leugens over de oorlog in de West-Soedanese regio Darfur. Dat zegt Aicha Elbasri (48), ex-woordvoerder van de vredesmissie Unamid van de Verenigde Naties en de Afrikaanse Unie tegen Trouw. Voor het eerst spreekt Elbasri vrijuit, nadat ze ruim een half jaar geleden uit onvrede over de gang van zaken haar functie neerlegde. 

Volgens Elbasri is het interne beleid van de vredesmissie om te vertellen dat het steeds béter gaat in Darfur. Daar is sinds 2003 een bloedige strijd gaande tussen rebellengroepen uit gemarginaliseerde Afrikaanse stammen enerzijds, en de overwegend Arabische overheid en Arabische milities anderzijds. "Terwijl", zegt Elbasri, "de oorlog de laatste vier jaar juist vele malen erger is geworden. Arabieren vechten nu ook tegen andere Arabieren, en Afrikanen tegen andere Afrikanen. De Soedanese overheid vecht tegen iedereen. Dagelijks stuurt Unamid rapporten naar New York, maar de VN zwijgen over het geweld."

Via Trouw
Nivelleren gaat nog eens heel groot worden, niet alleen het geld, maar ook de misdaad wordt 'eerlijk' verdeeld.

'Mobiele bendes' Oost-Europa massaal richting westenDe georganiseerde criminaliteit stijgt in West-Europa en daalt fors in midden- en Oost-Europa. Die trend is zichtbaar sinds de verruiming van het interne Europese handelsverkeer en de uitbreiding van de Europese Unie. Dit constateert de politie in zowel West- als Oost-Europa.
 
'We exporteren niet alleen goederen, maar ook onze misdaad', zegt Agata Tonder-Nowak, hoofdonderzoekster georganiseerde misdaad van de landelijke politie in Warschau. Zo is het aantal autodiefstallen in Polen na de Schengen-akkoorden met bijna 77 procent gedaald. De sterkste afname deed zich voor in 2004, toen Polen lid werd van de Europese Unie.

Via VolkskrantNog een berichtje van vorige week. Obama krijgt zijn zin. De Libische wetgeving zal gebaseerd worden op de sharia. Het land ligt overigens in puin en iedereen vecht tegen iedereen zoals de koran het voorschrijft en de olie-export is dan ook tot nul teruggelopen.

Parlement Libië stemt voor islamitisch recht als basis wetgevingHet voorlopige parlement van Libië, de Algemene Nationale Raad (GNC), heeft in meerderheid besloten dat islamitisch recht de basis moet zijn voor de wetgeving. 'Islamitisch recht is de oorsprong van de wet in Libië. Alle instituten moeten in overeenstemming daarmee functioneren', zo liet de GNC na de stemming weten. Een speciaal comité zal bekijken of de bestaande wetten van het land in strijd zijn met wat voor islamitisch recht, sharia, wordt gehouden.

Via Volkskrant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten