donderdag 10 oktober 2013

Mijn gedachten bij Tommy Robinson's beslissing

Ik ben inmiddels een beetje van de verbazing bekomen en heb wat om me heen gelezen.

wat ziet ie er gelukkig uit he.

Pamela Geller en Robert Spencer lijken Tommy te steunen.

Geller geeft op haar blog aan al langer problemen te hebben met bepaalde elementen die tegen de EDL aanschurken, dat wat Tommy Robinson aangaf als reden voor zijn afscheid.
"This has been a long time coming. Back on June 30, 2011, I wrote: that because of the "neo-fascists that had infiltrated the administration of the group," I was "withdrawing my support from the EDL."
En ze kijkt uit naar de toekomstige samenwerking.
"We look forward to working with Robinson and Carroll in the future as we continue this great struggle for freedom."
Geller lijkt mij de meest fervente supporter van deze onnavolgbare stap van Robinson.

Op Jihad Watch ontkent Robert Spencer dat:
"Tommy Robinson's leaving the EDL means he is giving up fighting against jihad terror and Islamic supremacism. He has repeatedly stated that he hasn't changed his views,"
Spencer plaatst wel vraagtekens bij de organisatie, Quilliam, die Tommy Robinson overgehaald zou hebben uit de EDL te stappen:
"I am no supporter of the Quilliam Foundation, with which the fake moderate Ed Husain was formerly involved, but there is at this point no indication that Robinson or Carroll have given up on their resolve to resist jihad terror and Islamic supremacism."


Gates of Vienna, Paul Weston's LibertyGB en Britain First lijken Tommy's beslissing niet te steunen.

Baron Bodissey schrijft op Gates of Vienna:
"Ever since Tommy was released early from prison last winter, I’ve been waiting for the other shoe to drop, and now it has. It seemed obvious back then that attempts would be made to “turn” him while he was in solitary confinement, offering him both carrots and sticks to cease his anti-Shariah advocacy as the head of the EDL."
En in een volgend artikel legt hij uit wie Abdullah Quilliam, de stichter van de organisatie, was:
"Before expressing further jubilation over Tommy’s sudden swoon into the embrace of the Quilliam Foundation — which, I might add, is funded by the British government, the same government that denied entry to the “Islamophobes” Geert Wilders, Robert Spencer, and Pamela Geller — let’s take a closer look at the man for whom the organization was named."
Deze Abdullah Quilliam was onder andere de stichter van de eerste moskee op Britse bodem en ondertekende in 1896 (volgens Gates of Vienna) een brief met; Sheikh-ul-Islam of the British Isles.

Op de site van Paul Weston's LibertyGB verscheen een artikel van Paul Austin Murphy:
"First of all, a firm distinction must be made between Tommy Robinson's motives for joining hands with Quilliam (which will be honourable) and what he's actually doing. It may be that what he's doing is simply wrong or misguided even if he does think it will be beneficial in the long-term fight against Islamism and Islamisation of the UK. In addition, it may be said that the best way to fight the Nazis is surely to fight the Nazis rather than to join or link up with a Muslim organisation."

En Paul Golding, de voorzitter van Britain First heeft het over verraad:
"When I woke up this morning, I never anticipated that today would witness the most extraordinary act of breathtaking betrayal and treason any of us may ever see in the patriotic movement."
En:
"Robinson’s new employers, the ‘Quilliam Foundation’, is run by ‘Hizb ut Tahrir’ Muslim extremists, and was founded by Maajid Nawaz, Ed Husain and Rashad Zaman Ali."


Hoe het ook zij, en hoe het ook zit. Slechts de toekomst zal het uitwijzen. Maar dat dit uiterst destructief was dat staat buiten kijf en die strategische consequenties had Tommy Robinson moeten overzien. Of het domheid was, blinde goedwillendheid of verraad, daar ben ik nog niet over uit. De man heeft bijna in zijn eentje de EDL van de grond getild, heeft zijn eigen leven, en veel belangrijker dat van zijn familie, op het spel gezet. Gevangenisstraf gedragen en arrestatie op arrestatie ondergaan. Zou zo iemand zwichten voor omkoping en zeer serieuze bedreiging, het valt niet uit te sluiten, maar hij leek me er niet de persoon naar.

En voor dat is ie een HELD. Een volksheld. Dat vind ik eigenlijk nog belangrijker. De stem van het volk die in de politiek nauwelijks gehoord wordt. De politiek wordt bepaald door baantjesjagers, kontlikkers en journalisten, en ze denken allemaal op grond van een matige opleiding meer te zijn dan Jan met de Pet of Ed de steigerbouwer. Ik noem Edje omdat ik gister een biertje met hem zat te drinken. Hij typt niet zoveel als ik, maar begrijpt heel prima wat er in dit land aan de gang is.

Die mensen gaf Tommy Robinson een stem. En daar zijn we hem allen dank voor verschuldigd.

Los van de motieven van Tommy is er een enorm strategisch en tactisch gat geslagen in de islamkritische beweging.

In één klap is én de EDL onthoofd én is er een wig gedreven in de counter-jihad beweging. De 'fab-four' zoals Robert Spencer aangaf (Tommy Robinson, Pamela Geller, Robert Spencer en Kevin Carroll) staan nu aan 'een' andere kant dan Gates of Vienna, LibertyGB en Britain First.

Met recht hing de Quilliam organisatie de vlag uit.

is de huidige leider van deze club.

En deze tweet geeft wel zijn intenties weer:En anders deze wel:
gelooft al vast niet in een gematigde islam:

sterker nog:


Het was deze Quilliam organisatie die protesteerde tegen de komst van Wilders naar Engeland. Tot voor kort werd die door voornoemde 'Fab Four' beschouwd als verblijvende in hetzelfde kamp. Hoe zit dat nu dan?  Hoe kijken deze fab four nu tegen Wilders aan nu ze in zee gaan met een organisatie die hem de toegang tot Engeland wilde ontzeggen en daarmee de vrijheid van meningsuiting in Europa bestreed?

Quilliam doet zich gematigd voor, precies zoals het moslimbroederschapse project het voorschrijft te infiltreren. Het is het Britse equivalent van het Amerikaanse CAIR, waar Pamela Geller en Robert Spencer juist zo tegen ageren, en terecht. Robinson is nu binnengehaald in een door de Britse staat gesubsidieerde organisatie. Diezelfde staat die zowel Pamela Geller als Robert Spencer onlangs nog de toegang ontzegde op basis van de reeds geïmplementeerde sharia-wetgeving. Dezelfde staat die hem in eenzame opsluiting hield.


Ik geloof niet in toeval, en ik ben een simpel mens die heus wel 1+1=2  begrijpt. Dit zaakje stinkt !

Tommy Robinson Press Conference 2013 10 08 (bij SKY)Tommy Robinson on BBC Newsnight after quitting the EDL with Kev CarrolTer zijde:
Quilliam wordt beschreven als een NGO, terwijl ze door die zelfde G in de NGO, Government, gesubsidieerd worden. Wat is dat nou weer voor Newspeak.

UPDATE
Spencer en Geller lijken inmiddels wat te draaien en minder enthousiast te zijn.
"Beheading the EDL", Robert Spencer, Jihad Watch, oktober 10, 2013.

zie ook:
EDITORIAL: The night they drove Tommy down, Lars Hedegaard, Dispatch International, 9 October, 2013

4 opmerkingen:

 1. Okey! Of er even iemand zo vriendelijk wil zijn om te kijken of alle kinderen van Tommy Robinson nog thuis zijn, misschien is er een ontvoert en wordt op die manier Tommy gedwongen om te heulen met de vijand.

  Iedereen weet dat die zogenaamde Quilliam organisatie volgestopt wordt met geld uit verdachte hoek. Misschien heeft Tommy Robinson dronken achter het stuur gezeten en dwingt men hem om nu gekke dingen te doen. Misschien is het bedrijf van Tommy failliet en heeft hij geld geleend bij een woekeraar en die heeft Tommy doorverkocht.

  Er deugt iets niet, wat weet ik niet, maar lekker zit het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een suggestie:
  TR is van verschillende kanten onder druk gezet. Zijn leven en die van zijn gezin waren in direct gevaar en de politie zou hem niet beschermen. Integendeel. Het is al gebleken dat hij gestraft werd en gearresteerd terwijl hij niets deed. De geheime diensten hebben hem onder druk gezet. Ze hebben hem ervan overtuigd, dat hij een burgeroorlog/opstand aan het ontketenen was.

  De enige manier voor hem om te ontsnappen was om zich aan te sluiten bij deze regeringsgestuurde 'gematigde' moslimbeweging. Hiermee wentelde hij het gevaar van de islamkant af zowel als die van de regering/veiligheidsdienst.

  Hij is gemangeld.
  luister maar naar wat hij zegt. Hij heeft het alleen nog maar over de veiligheid van zijn gezin en dat hij niet het gezicht wil zijn van de counterjihad.

  Wat hij moest zeggen is hem gedicteerd. Daarom doet hij de EDL nu af als geïnfiltreerd door extreem-rechts, waardoor hij verraad pleegt aan de doelstellingen van de EDL en deze in feite vernietigt. Hij is overgelopen naar de vijanden spreekt nu diens woorden.

  Als dat laatste alleen zijn bezwaar was geweest, dan had hij een andere oplossing kunnen kiezen.

  Tommy was zijn leven niet meer zeker. De enige manier om bedie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat laatste zinnetje hoort er niet bij. foutje.

   Verwijderen
 3. Voor de duidelijkheid heb ik het filmpje van de Press Conference er even bijgezet.

  BeantwoordenVerwijderen