maandag 28 oktober 2013

Dijsselbloem Zwak


Volgens Deutsche Wirtschafts Nachrichten: Juncker en Schäuble worden respectievelijk genoemd als de opvolgers van Barroso en jawel, Schäuble. De Duitse  minister van financiën wordt de nieuwe Duitse minister van ... financiën, want:
Vor allem aber hat Schäuble erkannt, dass der Finanzminister der mächtigste Mann der Bundesregierung ist.
Die geniet blijkbaar van zijn afbraakwerk.
Schäubles Partner für die anstehenden radikalen EU-Reformen könnte Jean-Claude Juncker werden
Juncker was de voorganger van Dijsselbloem en had voordien vele functies in het Brusselse. Juncker is één van de langdurige aanstichters van het kwaad dat de EU is. Het was Juncker die zei in een interview met Der Spiegel in 1999:
Wir beschliesen etwas, stellen das dan in den Raum und warten einige Zeit ab, ob was passiert. Wenn es dan kein groses Geschrei gibt und keine Aufstände, weil die meisten gar nicht begreifen, was da beschlossen wurde, dann machen wir weiter, Schritt für Schritt, bis es kein Zurück mehr gibt.

Sein Nachfolger Jeroen Dijesselbloem ist eine deutlich schwächere Figur (ze kunnen zelfs zijn naam niet spellen, Fub), was allerdings auch seitens der Euro-Gruppe so gewünscht ist.

Het zal je maar gezegd worden. Het was ook wel vanaf het begin duidelijk en precies daarom had Nederland niet aan deze benoeming mee moeten werken. We zetten een ongevaarlijke landbouwstudent op financiën voor de hele Europese Unie vanwege ego of prestige of zoiets vaags waarschijnlijk. Hebben wij ook weer een belangrijke functie. Fijn, man. Proost.

"Wat wil je hierna doen? Ik hoorde dat die Juncker wat last van zijn prostaat heeft de laatste tijd. Of misschien kunnen we in de toekomst iets met landbouw voor je regelen, dat je gaat tuinieren, of onkruid schoffelen, in Afrika ofzo. Heb je enig idee hoeveel geld er om gaat in ontwikkelingshulp? Herfkens en Bertje Koenders zijn toch ook lekker terecht gekomen. Val je eigenlijk op negerinnetjes, of heb je liever iets anders? " 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten