woensdag 18 december 2013

Uit het nieuws

Zonder het uitwoonakkoord zou er ook geen pensioenakkoord komen zo dreigde Pechtold en het resultaat mag er dan ook zijn. U mag zeven jaar langer doorwerken voor hetzelfde geld en als u huurt gaat u voortaan een jaarlijkse huurverhoging van 6,5 procent betalen.


Pensioendeal: 7 jaar langer werken voor zelfde geld
Coalitie en oppositie zijn tot een akkoord gekomen over de pensioenen, zo meldt de NOS. Na weken onderhandelen konden VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP woensdag een deal presenteren. De kern: na de AOW moet ook voor een goed aanvullende pensioen door de meeste mensen langer gewerkt worden.

Via JoopOm te zorgen dat onze regering er niet een nog grotere bende van gaat maken is er daarom van boven af ingegrepen en heeft de EU voortaan de controle.

VVD & PVDA LEVEREN SOEVEREINITEIT UIT AAN EU

Geruchten gaan dat er lidstaatcontracten aan komen. Bindende lidstaatcontracten. Dat wil zeggen dat we voortaan de bitch van Brussel zijn als het om onze financiën aan komt. Jawel. Brussel die bepaalt hoe en waar we als land op bezuinigen, hoe de financiële hervormingen plaats zullen vinden en hoe ons belastinggeld besteed gaat worden.

Via GeenStijl 
En omdat er nu vast en zeker geld overblijft kunnen we het ons gelukkig veroorloven om nog een armlastig islamitisch landje van drugs- en mensensmokkelaars in onze fijne en prettige familie op te nemen om ze zo op zijn socialistisch te verheffen. Vreemd dat dit nergens trots vermeld werd in de media. Alleen GeenStijls Van Rossem wijdde er een update aan onder twee andere columns. 

Albanie wordt kandidaat-lid EU
Ondertussen in Brussel.. Albanië wordt toch kandidaat EU-lid in juni 2014 (ná de verkiezingen dus). Zie punt 36 in deze pdf. Timmerfrans moest (tegen zijn zin) zijn veto uitspreken van de Tweede Kamer, maar heeft dat dus niet gedaan.

Hier en hier Logisch wel dat Timmermans niet tegen de wensen van de EU-ngekozenen ingaat, hij wil immers zelf binnenkort hoge vertegenwoordiger voor het buitenland worden als opvolger van Ashton. Zo berichtte NRC vorige maand.

‘Kabinet wil dat Timmermans nieuwe EU-buitenlandchef wordt’


Het kabinet wil dat minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) de nieuwe buitenlandchef van Europa wordt. Dat meldden bronnen rond het kabinet aan RTL Nieuws. De positie van EU-buitenlandchef, nu bekleed door de Britse Catherine Ashton, komt volgend jaar vacant.

Via NRC 
De EU is in een stroomversnelling. Het heeft er alle schijn van dat ze ze de burgers en de natiestaten nog voor de verkiezingen in mei met een aantal voldongen feiten op willen zadelen.EU-akkoord over bankenunie
Op termijn komt er een gezamenlijk Europees saneringsfonds. Dat moet over tien jaar 55 miljard euro bevatten. Tot die tijd wordt voor de redding van banken ook geld uit nationale fondsen aangewend.

Via NOS

1 opmerking: