maandag 11 november 2013

Saudi-Arabië wil af van drie miljoen buitenlanders


Nav. dit artikel:  Saudi-Arabië wil af van drie miljoen buitenlanders

Hehe ze lopen eindelijk tegen de grenzen van de islam op. Ze produceren zelf helemaal niks, dat doen buitenlanders voor ze, in casu Westerse ingenieurs en Aziatische slaven. Dat is best vol te houden zolang je geld hebt en je je bevolkingsgroei een beetje in toom houdt, maar dat is waar het mis gaat.

DUBAI, 5 februari (IPS) - Jobs creëren door buitenlanders buiten te werken. Dat is het nieuwe werkgelegenheidsbeleid van de regering in Saudi-Arabië. Naar schatting drie miljoen buitenlandse werknemers zullen het land de volgende tien jaar moeten verlaten. Critici wijzen op een verborgen politieke agenda: door honderdduizenden jonge Saudiërs aan het werk te zetten, blijven zij uit de armen van het moslimextremism

Onder de glitter van zijn olierijkdommen heeft Saudi-Arabië te kampen met een ernstig probleem van werkloosheid. Dat probleem dreigde (die verleden tijd kunt u hier wel inruilen voor een tegenwoordige en toekomstige tijd, Fub) groter te worden, want de helft van de Saudische bevolking is jonger dan achttien jaar. De werkloosheid is vooral hoog bij vrouwen. Amper tien procent van de volwassen Saudische vrouwen heeft een job.

Hoe zou dat laatste nou komen? Nou ben ik de laatste die zal verdedigen dat alle mannen en vrouwen moeten werken. Onder andere dat malle idee heeft er voor gezorgd dat vele westerse vrouwen het nemen van kinderen uitstellen -carriere eerst- en er te laat achter komen dat het, zeg maar, te laat is. Een demografische ramp in mijn ogen. Eén van de belangrijke redenen waardoor de islam hier in een schrikbarend demografisch tempo binnen kan marcheren.

In Saudi-Arabië werken 7,5 miljoen buitenlanders, vooral in de privé-sector. De Saudiërs zijn allen samen met 17 miljoen. Dertig procent van de totale bevolking in het koninkrijk is buitenlander en op de arbeidsmarkt ligt dat percentage nog veel hoger. De Raad voor Arbeid van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een plan klaar om tegen 2013 niet meer dan tien procent buitenlanders van een enkel land, en niet meer dan twintig procent buitenlandse werknemers in totaal over te houden.
Juist. Laatst hadden ze ook nog een zwikkie asielzoekers afgeknald. Way to go. Groen Links zal het er wel mee oneenseens zijn, want ik heb ze er nog niet over gehoord. Islamitische Naastenliefde, allah is tenslotte (een soort van) God, en Mohammed is Jezus. En dat was ook een Lul, aan een Kruis. 

Ik ben benieuwd hoe het die Arabiriërs vergaat als ze daadwerkelijk alle buitenlanders er uit kinkelen.
Dat zal een mooie puinhoop worden. 
“Elk jaar komen 100.000 jonge Saudiërs op de arbeidsmarkt,” verklaarde minister van Binnenlandse Zaken, prins Nayef in de Saudische krant “Okaz”. “En elk jaar verdienen buitenlandse werknemers zo’n 13 miljard Amerikaanse dollar in ons land. Wij zijn te lang afhankelijk van hen geweest. Werkgelegenheid voor buitenlanders mag niet ten koste gaan van jobs voor onze eigen jongeren.” 
Het lijkt me één op één toepasbaar op Nederland, maar ik voorzie een storm van protest als dat hardop gezegd wordt, laat staan uitgevoerd. Gaan deze mensen ook bij Saoedi-Arabië protesteren?

Ook president van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeikh Zayed bin Sultan al-Nahyan, waarschuwde in januari voor het demografische onevenwicht in landen waar buitenlanders tot 85 procent van de totale bevolking uitmaken. “Deze ongelijkheid bedreigt de sociale stabiliteit in onze samenleving en legt een hypotheek op de toekomstperspectieven voor de komende generaties.” De sjeik riep ook op tot maatregelen om het onevenwicht teniet te doen.
Is dat nou niet geinig. "demografische onevenwicht"
Hebben wij nou helemaal geen last van.
Sterf! 
O ja. En rot op, doe dat sterven maar thuis, jullie hebben ons nu wel genoeg gekost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten