vrijdag 11 oktober 2013

Een comment in de volkskrant


Onder een stuk van Meindert Fennema:


Het stuk zelf laat ik voor de boter noch vis dat het is. Het gaat me om een comment van ene FMMH.

FMMH
Tamelijke nonsens. De Sovjet Unie bezette landen in midden en oost Europa na WO2 met een formidabel leger dat de Duitsers had verslagen. Daarna verkreeg het een groot arsenaal aan raketten met atoombommen die op west Europa waren gericht. Dat lijkt me toch heel iets anders dan de, vooral arme, islamitische landen van nu, waarvan de meesten nog niet zo lang geleden een kolonie waren van westerse landen. Die gaan echt niet west Europa met een groot leger veroveren. Lachwekkend!
11/10/13 14:19
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.

Het is hooguit beledigend en ongepast voor elke denkende lezer om zulke baarlijke nonsens uitgestort te zien worden. En het illustreert perfect de problemen die we ondervinden in het islam-debat. Tegen onwetendheid valt niet te debatteren. En daarom moet het onderwijs en de media op de schop, want zij zijn schuldig aan deze onwetendheid.

1-De reageerder lijkt te impliceren dat de Sovjet-Unie wel landen bezette en de islam niet. Dat is je reinste kolder. Elk land dat tegenwoordig islamitisch is, is in het verleden aan de islam toegevallen door verovering.
2-Ook beschikt de islam over een enorm arsenaal aan wapentuig. Van Pakistaanse atoombommen tot de door de VS met wapentuig volgestouwde Golfstaten, Saoudi-Arabië, Turkije en bijvoorbeeld Egypte.
3-Vele islamitische landen zijn helemaal niet arm en zwemmen juist in het oliegeld.
4-Dat vele islamitische landen vroeger westerse koloniën waren doet in deze discussie volstrekt niet ter zake, maar lijkt toegevoegd te zijn om maar onszelf schuldig te verklaren en daarmee de islam als ongevaarlijk slachtoffer te kenmerken. 
5-"Die gaan echt niet met een groot leger West-Europa veroveren."
Dat leger is al aanwezig in de vorm van 50 miljoen moslims.

"Lachwekkend!"
Inderdaad, hoe krijg je zoveel onzin samengeperst in zo weinig regels. En wat een schande dat mensen dit blijkbaar in hun hersens gepompt krijgen.

1 opmerking:

  1. aangezien het al eeuwen lang bekend is dat de islam de meest vreedzame godsdienst waanzin is die onze huidige maatschappij nog kent lijkt me de reactie van die FMMH zeer logisch beredeneerd.
    Dit zijn eigenlijk de zelfde opvattingen waarmee mensen als samsom en pechtold rondlopen en dit zijn werkelijk de voorbeelden voor onze jeugd....

    Ahum mag ik een teiltje? kan me eigen ingewanden niet binnen houden na het uitspuwen van bovenstaande onzin, dacht probeer het eens van die kant te bekijken maar daar is me maag blijkbaar niet sterk genoeg voor.......

    BeantwoordenVerwijderen