maandag 21 oktober 2013

Heul veul Zwarte Pieten overal


Je struikelt er bijna over. Het zou haast een reden zijn om ze te verwijderen. Nee hoor. Je kan ze beter rechtstreeks aanvallen zoals de PvdA in Mali wil. Ik zou van al dat gezeik haast wel racistisch worden, terwijl ik die aandrang toch nooit gevoeld heb. Fijne resultaten boek je dan met je anti-campagne als je het tegenovergestelde bereikt.

Of ging het misschien helemaal niet om een 'goed doel' maar was het eerder ingegeven om de Nederlandse cultuur en tradities zo veel mogelijk schade te berokkenen en de tegenstellingen tussen bepaalde bevolkingsgroepen te vergroten? 

Voor een goede analyse van de historische achtergrond van het fenomeen zwarte Piet leest u pomonieuws. En dat dezelfde zwarte Piet en Sinterklaas door de op Nederland zeikende VN in Iran wel tot 'immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid' zijn gebombardeerd, leest u op Politiek-Incorrect.

En dat (zou zwarte Piet een Moor geweest zijn) Moren niet altijd even vriendelijk tegenover de Europeanen stonden, leest u op de Dagelijkse Standaard. Hij was niet de slaaf, maar juist de slavendrijver.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten