maandag 6 augustus 2012

Ha ha ha de Volkskrant

De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
De Volkskrant is een kutkrant en een plaag voor het gezin
De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
De Volkskrant wordt steeds dikker en d'r staat steeds minder in
Vroeger was 'ie katholiek, een pijler van bedrog
Nu is 'ie niet meer katholiek, maar toch maar toch maar toch
De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
De Volkskrant is een kutkrant, 't is mij niet gauw te dol
Maar als ik 'ns een krant lees, als ik 'ns een krant lees
Dan wil ik ook een krant en geen papieren drol
Waar de redaktie drijft op drank en zelfcensuur
Je krijgt de halve waarheid, maar wel twee keer zo duur
De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
De Volkskrant is een kutkrant, ik houd hem voor gezien
De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant
De Volkskrant heeft geen mening, de Volkskrant heeft er tien
De Volkskrant is een pokkeblad, een geitenwollen-sokkenblad
Een jouno-ego-kokke-blad, het lijkt wel een riool
De Volkskrant, de Volkskrant, de Volkskrant is een kutkrant

Het onderstaande stukje is te ongeloofwaardig om waar te kunnen zijn. Bronnen voert de schrijver niet op dus dat zou iedereen kunnen zijn; zijn hoofdredacteur, politiek instructeur, of de campagnestrateeg van Rutte, of desnoods die van Roemer. Misschien was het wel Bea Bilderberg waar die laatst gezellig mee mee was of één van de ongekozen commissarissen van het EU-Politbureau. Goldman Sachs via Draghi of Monti.

Het Europese geduld met etterbakje Nederland is op.
Door: Marc Peeperkorn − 04/08/12
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10704/Kabinet-Rutte/article/detail/3296527/2012/08/04/Het-Europese-geduld-met-etterbakje-Nederland-is-op.dhtml

Anonieme Brusselse bronnen beweren:
Woord voor woord, zin voor zin, glijdt Ruttes rechterwijsvinger over de tekst. Het is inmiddels 3 uur in de ochtend, zijn zestien eurocollega's kijken vermoeid, verbaasd en vol afgrijzen toe.
Persoonlijk zou ik verdragen ook nog even langs een batterij juristen en financieel deskundigen sturen om te laten checken dus dan hadden de heren nog een maandje of wat langer kunnen wachten. Dat voorkomt dat Mark -geen cent meer naar Griekenland- Rutte zich lachebekkend 50 miljard vergist.

Om zijn uitval kracht bij te zetten, dreigt Christofias - wiens eiland financieel aan de rand van de afgrond staat - niet bij de EU of Rusland om een lening te vragen, maar bij een echte schurkenstaat.
Dat heet chantage en daar moet je nooit aan toegeven. Rutte had op moeten staan en weglopen. Of Christofias arresteren middels een burgerarrest, maar dat zie ik Mark niet doen. Je laat je, zeker als één van de weinige overgebleven geldschieters, niet chanteren. Dan had die Cyprioot maar aan Hugo Chavez, AgMetBenzineZat, of een andere gek een lening gevraagd. Zolang die de rente maar zelf betaalt. Hij had natuurlijk ook kunnen overwegen om al die stinkend rijke Griekse reders die hun geld in zijn belastingparadijsje gestald hebben eens aan te pakken.

Zonder uitzondering waarschuwen ze voor de gevolgen als Nederland na de verkiezingen volhardt in zijn afkeer van Brussel. 'Ze', dat zijn ambassadeurs, gewone diplomaten en EU-ambtenaren van uiteenlopende lidstaten, waaronder ook Nederland zelf.
Peeperkorn heeft blijkbaar met nogal wat mensen gepraat, maar kan niet één naam geven. En wederom is het een gevalletje van pure chantage. Ze waarschuwen? Ze waarschuwen? Zow. De debiteur waarschuwt de crediteur? Zijn het een stelletje criminelen soms die met afpersingspraktijken bezig zijn? Het lijkt er op. Gooien ze een molotov onze winkel in als we aan het eind van de week niet betaald hebben?

Maar gelukkig is daar de redder in nood, de ridder op het witte paard, held Rutte:
Maar wat zegt jullie premier: 'Ik lust geen vergezichten.' 'Rutte wil geen constitutioneel debat' 'Hij heeft gewoon een kruis gezet achter de woorden 'solidariteit' en 'soevereiniteit'. 
Oohoo, dat is vloeken in de kerk Rutte! Pas je wel op?

De boosheid in de Brusselse wandelgangen treft de premier en de ministers, niet de Nederlandse diplomaten in Brussel.

Nee natuurlijk niet, die zijn allemaal zelf afhankelijk van de Brusselse voederbak.
'Jullie premier speelt een ronduit verderfelijke rol tijdens de EU-toppen'. 
Verderfelijk nog wel.

'Rutte zet zich vast in cijferreeksen, dogma's en vermoedelijke parlementaire overmacht. Cijfers doen er blijkbaar niet toe voor de EU-nomenclatura. Vermoedelijke parlementaire overmacht klinkt als een enge lastige ziekte die bestreden moet.

En de verdediger van die waarden:
'Rutte straalt het beeld uit van een machteloze leider, een bange premier. Steeds opnieuw mekkert hij tijdens de EU-toppen: 'Ik kan niet tegen de wensen van de Tweede Kamer ingaan.'
Rutte, democraat der democraten, staat pal voor de Nederlandse volksvertegenwoordiging!(1)

Die gekke volkskrant die Rutte op het schild hijst als euro-kritisch. Doller moet het niet worden. De volkskrant die de VVD de helpende hand toesteekt. Blijkbaar zijn de gezamenlijke belangen groot en staat het water tot aan de lippen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Er is maar één euro-kritische partij in Nederland en blijkbaar moeten daar kiezers weggetrokken worden. En die zullen niet naar de pvda of d-66 gaan. Dan maar naar de VVD, moet men gedacht hebben. Geven de werkelijke peilingen dan toch een ander beeld dan wat de Hond produceert?

Rutte, die EU bijeenkomsten lijkt te beschouwen als signeer-sessies, wordt hier gepresenteerd als een soort van Nederlandse Margaret Thatcher:
No No No!


Ha Ha Ha!

Zelden heb ik dergelijke kolder in een krant gezien. Nu maar hopen dat de rest van de lezers er ook doorheen prikt.

Trackrecord Rutte en -met rente- de Jager:
Verhoging EFSF, noodfonds.
Akkoord met elke lening.
Garanties afgegeven tot 1620 miljard (FD)
ESM er doorgejast in demissionaire toestand
Soevereiniteit verkwanseld
Sleutel van de schatkist laten jatten door een Mao-ist
etc. etc.

Wat andere sites over deze idioterie berichten:

GeenStijl
Dagelijkse Standaard
De Vrije Chroniqueurs
De Jaap
En nog tig lost in Cyberspace.

(1) De premier(Monti) zei verder dat nationale regeringen zich niet moeten laten vastbinden door hun parlementen. http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Economie/345934/Italiaanse-premier-Monti-vreest-uiteenvallen-Europa.htm
Lekker logisch wel. Monti is zelf tenslotte ook niet verkozen, maar aangesteld. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten