zaterdag 6 oktober 2012

Groen Links kan niet met Groen Links

Ooit lang geleden ging mijn sympathie naar de PSP. De CPN had ik helemaal niks mee en met de PPR nog minder. Ik moet toegeven dat ik wel eenmaal CPN gestemd heb, maar dat was om folkloristische redenen; het kon toch niet zo zijn dat de laatste communist uit ons parlement zou verdwijnen? Maar ondanks mijn eenmalige steun verdween Marcus Bakker toch. Toen het geheel samenging ben ik er weggebleven. Een balkonsocialistisch-huisvrouwen-kakelclubje heb ik het geloof ik eens genoemd.Ik schaam mij niet voor mijn linkse herkomst en ik las vandaag dat ik mij in het goede gezelschap van Joost Niemoller bevond destijds. En ook een aantal van de commenters op de Dagelijkse Standaard heeft blijkbaar een vergelijkbare achtergrond. Tegenwoordig word ik met enige regelmaat voor rechts en/of racist/fascist uitgemaakt. Absurd vind ik het. Ik heb niks met een ongebreideld vrije markt kapitalisme. Het is de deregulering van de bankensector die tot de huidige schuldenproblematiek heeft geleid. Het is de doorgeschoten privatisering die belangrijke voorzieningen in ons land afbreekt en onbetaalbaar maakt.

Op een zelfverrijkersclub als de VVD zal ik nooit stemmen ook al ben ik al jaren zelfstandige. Het ikke ikke ikke en de rest kan stikken dat deze bierpompliberalen uitstralen kan ik me niet in vinden.

Groen Links was in een onmogelijke spagaat terechtgekomen. Meer groen gaat niet als je één miljoen extra mensen importeert en er nog veel meer bij wil. De sociale zekerheid alsook de zorg en het onderwijs zijn opgeblazen en onbetaalbaar geworden door diezelfde import van kansloze analfabeten. De hele wereld willen redden is een nobel streven, maar ook volledig onrealistisch, als er drie drenkelingen aan je hangen ga jezelf ook ten onder.

Groen Links kan niet met Groen Links. Groen Links is één grote tegenstrijdigheid. De bevrijding van de vrouw gaat niet samen met het omarmen van de multicul/islam. Het promoten van de kunsten gaat niet samen met de islam die dat alles wil verbieden. Kleinschaligheid gaat niet samen met de EU. Pacifisten die oorlogje gaan spelen, diervriendelijke vegetariërs die de rituele slacht niet willen verbieden, want zo leuk multicul. Ja, dan zit je heel erg met jezelf in de knoop. Groen Links gaat niet samen met Groen Links. Deze partij, deze reliek uit het verleden moest zich op een dag wel opblazen. Hopelijk was die dag vandaag.

Er is maar één dingetje aan dat me spijt als ze besluiten zichzelf op te doeken en dat is dat mijn dossiertje ten einde zal komen:
http://fubarfubar.blogspot.nl/2011/12/groen-links.html

Meer uit de media
http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/10/het-is-over-en-uit-met-groenlinks

http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/10/de-chaos-bij-groenlinks-is-compleet

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/10/live_gifbekertv_groenlinks_par.html

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/10/top_die_groenlinks_kop.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten