maandag 1 oktober 2012

Wij eisen onafhankelijkheid

Nederland is gewoon een goor racistisch kutland vol met blanke slavendrijvers en koloniale uitbuiters. Waar bijna elk westers land zijn koloniën de vrijheid en zelfbeschikkingsrecht heeft gegeven, blijft Nederland zijn manipulatieve spelletjes spelen.

                                                         hangmat

Een vrijheidsstrijder als Bouterse schuiven ze moord in de schoenen en betichten ze van cokesmokkel, en aan het gehossel met de Antillen komt maar geen einde. Eerst was het een Overzees gebiedsdeel, gebiedsdeel (alsof het niks is), toen een provincie en vanaf 10-10-10 -wat is dat voor kansenloterij datum- zijn Curaçao en Sint-Maarten zelfstandige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Saba, Sint-Eustatius en Bonaire zijn nu bijzondere gemeenten van Nederland. Niemand weet wat de status volgend jaar zal zijn, maar aan de horigheid aan het koninkrijk lijkt nog niet snel een einde te zullen komen.

En nu heeft Nederland weer een staatsgreep gepleegd op de Antillen. De Haagse plantagehouders kunnen het niet verkroppen dat er eindelijk eens een fatsoenlijk bestuur zetelt op deze mooie eilanden. De Blanda's kunnen het niet handelen dat er een zwartje aan de macht is en een bestuur geïnstalleerd heeft dat eens goed voor zichzelf zorgt.

Na vijftig jaar schuldherstelbetalingen door Nederland (wat was er eigenlijk stuk behalve het geweten?)  zit er eindelijk een regering die 400 miljoen per jaar binnenharkt vanuit de luie hangmat alleen al voor 'goed bestuur' (lolwut) en de vervelende parasieten netjes retourneert naar de oorspronkelijke slavenhandelaars, zodat die de wrange vruchten daar van mogen plukken.

De gezamenlijke Antillen hebben een florerende cokesmokkelroute, een bijbehorend witwasparadijs, een Fort Amsterdam en 22 officieele Antillengemeenten in Nederland-Distributieland. Met de oude raffinaderij van Shell is nog eens een enorme bult dollars aangespoeld en met Chavez is ook de ideologische steun verzekerd.

De Antillen hebben Nederland niet nodig !
Nederland rot op !
Onafhankelijkheid nu !

Ach ja het was enigszins ironisch voor als u dat nu nog niet in de gaten had. Is dan ook gelijk de enige one-liner (en sorry, maar die blijven toch hangen) die Brinkman ooit geproduceerd heeft die me bijgebleven is:

OP MARKTPLAATS ERMEE EN WEL NU !

Kolonialisme is iets uit de vorige eeuw, laten we er mee stoppen. Geef die lieve mensjes de langverdiende vrijheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten