maandag 3 december 2012

Maakte Morsi een deal met de militairen?


Het lijkt er wel op. De revolutie in Iran in 79 begon als een vrijheidslievende linkse revolutie, maar het waren de linksen die als eerste de bak in gingen en aan de galg bungelden. Islamisten hebben niet zoveel op met democratie. Erdogan zei; democratie is als een trein/tram/bus, je stapt er op, en als je op de bestemming bent stap je uit.

Dat is precies wat Komeini deed in Iran, waar Erdogan al een tijdje mee bezig is -die moet rustig aan doen, want lid navo en de EU kijkt 'em in de nek- en wat Morsi in een paar maanden tijd verwezenlijkt. Het egyptische leger wil zijn machtspositie niet kwijt. Ze bezitten het merendeel van de staatsbedrijven/economie. En ze hebben gezien in Turkije waar verzet toe leidt. Daar zit een derde van de generaals gevangen net als iedereen die er iets over durft te schrijven (met subsidie van de EU), terwijl in Iran de revolutionaire garde de feitelijke macht heeft.

Het verzet van de seculieren, de christenen en de liberalen komt te laat. Er is geen weg meer terug. Vluchten kan niet meer. Egypte zal veranderen in net zo'n hell-hole als Iran en de rest van de islamitische wereld.

Arme, arme mensen. En dat met dank aan het gehele westerse establishment. Van Obama tot Petra Stienen, van Bertus Hendriks tot Sarkozy. Van al onze Turkse kamerleden tot Mark Rutte.

We moeten dit stoppen !

Morsi reaches deal with military
http://www.breitbart.com/Big-Peace/2012/12/02/Morsi-reaches-deal-army-constitution-protesters


Geen opmerkingen:

Een reactie posten