maandag 30 december 2013

Uit het nieuws

Gecombineerd met de maatregelen uit het Uitwoonakkoord worden woningen onbetaalbaar in Amsterdam. Yuppen in het centrum, de muzelmannen er omheen, en de rest mag opdonderen. 

Sociale huurder in de knel

 

Woningzoekenden kunnen zich vrijgekomen sociale huurwoningen veel minder goed veroorloven. De huren van nieuw aangeboden woningen in Amsterdam stegen in drie jaar 22 procent, terwijl de doorsnee inkomens van huurders vijf procent daalden.

'Woningnet en de corporaties zeggen eigenlijk dat een sociale huurwoning niet meer te betalen is. Ze zouden nu ook moeten erkennen dat voor arme mensen, de doelgroep, geen betaalbare sociale huurwoning te krijgen is.'

via ParoolWe hebben een levensgevaarlijke ideologie binnengehaald. Een ideologie die ons letterlijk naar het leven staat. En die ideologie komt daar ook ronduit voor uit. Ze maken er geen geheim van. Ze zeggen het zelf. Keer op keer. Waarom wil men dat dan toch niet zien?

De djihad staat nooit ter discussie

 

 

 opinie MOHAMED AJOUAOU   Er is ook onder gematigde moslims veel indirecte steun voor de djihad. Mohamed Ajouaou maakt zich er zorgen over. 

via Trouw


Dat zelfde Trouw bezweert ons dat we niet hoeven te vrezen voor een tsunami van Bulgaren en Roemenen. Die zouden liever naar de failliete Zuid-Europese staten trekken en alleen de hoger opgeleiden zouden hier naar toe komen. Voor Bulgarije en Roemenië overigens ook niet gunstig zo'n brain-drain. Worden die landen ontvolkt zo meteen en wie komt daar dan te wonen? Of is daarom de visumplicht voor de Turken opgeheven.

We kunnen de Roemenen en Bulgaren van harte welkom heten

Het openen van die grenzen zal geen massale beweging op gang brengen vanuit Zuidoost-Europa, voorspellen kenners van deze arbeidspopulatie. Roemenen en Bulgaren die elders wilden gaan werken, hebben hun land al verlaten. 
Ter geruststelling: er zullen volgend jaar zeker meer Roemenen en Bulgaren op de Nederlandse arbeidsmarkt komen, maar voor een tsunami hoeft niet gevreesd te worden.Gelukkig is internetbankieren helemaal veilig en zijn pinautomaten dat ook.

Zeer grote cyberbankroofMADRID - 
De Spaanse politie heeft acht aanhoudingen verricht om een zeer grote cyberbankroof. Een internationale bende, waar ook twee Nederlanders lid van waren, stal in totaal meer dan 34 miljoen euro van banken wereldwijd.

via Telegraaf


De islam kwam een dagje langs in Rusland, Volvograd. Gewoon om wat ongelovigen vreedzaam te bekeren. Haal nog wat meer van die vreedzame ideologie binnen zouden D-66, GL, PvdA en de rest van de collaborateurs zeggen.

Doden bij aanslag op station Volgograd

VOLGOGRAD - 
Bij een zelfmoordaanslag gepleegd door een vrouw op het centrale station van de Zuid-Russische stad Volgograd zijn zondag zeker 14 doden en meer dan 30 gewonden gevallen. Negen mensen zijn er erg slecht aan toe. Russische media meldden dat de terroriste zich niet ver van metaaldetectors bij de ingang opblies.

Video's bij de TelegraafIn Turkije is niks aan de hand, daar zitten niet de meeste journalisten opgesloten. De bewaker van de democratie en de seculiere staat -het leger-  is niet op aandringen van de EU gezuiverd. De EU levert geen kritiek, maar is slechts bezorgd.

Nieuwe Turkse minister wijst EU-kritiek van de hand

De nieuwe Turkse minister voor Europese Zaken, Mevlüt Çavusoglu, heeft in een zondag verspreide verklaring kritiek van de EU op Ankara van de hand gewezen. De regering van premier Recep Tayyip Erdogan probeert een corruptieschandaal en een interne politieke crisis te bezweren met een golf ontslagen en overplaatsingen, onder meer van politiemensen.  

Via Volkskrant

Het NRC had weer niks te melden, maar dat is gebruikelijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten