zaterdag 14 december 2013

We gaan naar Mali, Jippie-ja-jee


PVV, SP en PvdD waren tegen.
Vreemde combo? Nee hoor. Het zijn ook de enigen die in meer en mindere mate EU-kritisch zijn. Timmermans verweet de PVV dat 'nu er de kans was om op te treden tegen het jihadisme ze het af lieten weten, en daarmee nooit meer geloofwaardig konden zijn op dit onderwerp.' De SP vond dat er meer ontwikkelingshulp naast gegeven moest worden en de PVV was van mening dat islamitische staten hun eigen shit maar op moesten lossen. Het is op zijn minst een beetje vreemd om de jihad in het buitenland aan te gaan pakken, terwijl je ze in Nederland geen strobreed in de weg legt. Nederlandse jihadstrijders reizen ongemoeid heen en weer naar Syrië en worden bij thuiskomst in de watten gelegd.

Timmermans die nota bene zelf medeverantwoordelijk is voor de in Mali ontstane ellende, nadat met zijn instemming Gadaffi verjaagd werd en er daarna vele 'rebellen' en wapens uit Libië richting Mali stroomden. Timmermans die er ook geen moeite mee heeft dat vrouwtje Ploumen afgelopen week nog eens 150 miljoen euro's overmaakte aan de Soedanese slachter en gezochte islamitische oorlogsmisdadiger Al-Bashir.

Ik ben het volledig met de PVV eens. Het zal weer uitmonden in een soort tikkertje spelen met de Taliban. En het doel is onhaalbaar. Minister Hennis van Defensie zei hierover eerder: 'Als er een stevig bestuur is en het land geen vrijhaven meer is voor terroristen en criminelen. We hebben daar twee jaar voor uitgetrokken en kunnen het stokje dan eventueel overdragen aan Mali of een andere VN-partner.'   Wat in Afghanistan met een veelvoud aan militaire en financiële inzet niet gelukt is in twaalf jaar tijd, zal zeker niet in twee jaar in Mali lukken.  Ontwikkelingshulp zoals de SP voorstelt is al helemaal geen oplossing.

Mali is een 90% islamitische staat. Dat zegt wikipedia over de bevolkingssamenstelling en ik ben geneigd wikipedia te geloven in dit geval. Het jihadisme kun je daar niet aanpakken, dat is alsof je het wahabisme in Saoudi-Arabië aan zou pakken. Kan wel, maar dan moet je wat duidelijker formuleren. De jihadis trekken simpelweg over de grens, die in veel gevallen niet eens als zodanig fysiek herkenbaar is, of lossen op in de bevolking, die dat kennelijk wel best vindt. Het rondreizende jihad-circus gaat gewoon een paar honderd kilometer verderop lopen moorden en brandschatten. En daar gaan dan weer 80 resoluties overheen voor er daar iets gebeurt.

Bijvoorbeeld in de Centraal Afrikaanse Republiek, daar is slechts 20% van de bevolking islamitisch en die worden ook al jaren geterroriseerd. Daar kan de islam misschien nog het land uit gemept worden, maar dan moet je dat wel als doelstelling onderschrijven. Wat gaan we nou eigenlijk doen in Mali?

Ik heb helemaal niks tegen het zeker stellen van bepaalde grondstoffen. Zo lijkt het me ook een goed plan om een stukje van het olierijke Midden-Oosten te bezetten tot we zelfvoorzienend zijn op energiegebied. En in het geval van Mali denk ik dat een tweedeling het handigste is. Ben ik een uitbuitende neo-koloniaal? Ja, misschien wel. Maar dat is toch gewoon real-politiek. Dat gebeurt nu ook overal, alleen wordt het wat anders verwoord. Bovendien steelt en rooft de islam Europa ook leeg. Miljarden kosten de moslim-infiltranten ons en miljarden gaan er terug naar de herkomstlanden. Zonder islamimmigratie zouden de meeste Europese landen niet eens een begrotingstekort hebben gehad.

Tuurlijk ben ik er voor de internationale jihad aan te pakken, maar dat gaat niet voordat je het probleem benoemt en dat probleem is de islam. Jihad is een integraal onderdeel van de islam en een heilige plicht voor elke moslim. Zolang je dat weigert te erkennen is het zinvoller christenen te beschermen tegen de islamitische slachters dan mot tussen moslims onderling trachten te beteugelen. Dat kan in Nigeria waar Boko Haram op christenen jaagt en door Zuid-Soedan te beschermen tegen invallen uit Noord-Soedan en in C.A.R.

Mali is Frankrijks achtertuin, Françafrique. Het Nederlandse parlement is akkoord gegaan met een missie zonder dat er transporthelikopters meegaan. De Fransen zullen de luchtsteun verzorgen, zo beloofde Jeanine Hennis. Was het niet juist een Franse generaal, Janvier, die ons luchtsteun onthield in Srebrenica toen Karremans daar om vroeg? Worden de uraniummijnen in Mali niet door het Franse Areva geëxploiteerd. Laat die Fransen hun eigen koloniale rotzooi opruimen.

Het Nederlandse belang is in dit geval niet meer dan het persoonlijke belang van Bertje Koenders. Koenders -die zich met 89 miljoen van uw guldens ooit inkocht bij de UNFPA met de bedoeling daar directeur van te worden- is inmiddels voor zijn gulheid beloond met de functie van hoofd van de VN missie, minusma, in Mali. Goed voor het socialistische ego en de portemonnee. Goedkoper was geweest om hem op levenslang wachtgeld te zetten, want deze missie zal een veelvoud gaan kosten van wat wij alreeds in de VN kassen hebben gestort om uitgerangeerde politici aan een comfortabel plekje te helpen. Koenders wordt zo een wel hele dure PvdA-er.

Is er dan helemaal niks positiefs aan deze missie? Jawel. Groen links decimeert zichzelf nog verder. Na Kunduz is dit de tweede oorlogsmissie die de partij, die ooit mede voortkwam uit de Pacifistisch Socialistische Partij, van harte steunt. En weer is een beetje duidelijker geworden dat Nederland hard op weg is naar een tweepartijstaat. GL, D66, CU, SGP, CDA, PvdA, VVD, het is allemaal één gore kliek van het zelfde. Pro islam en pro EU. Pro islam partijen die de jihad willen gaan bestrijden? Laat me toch niet lachen. Dat is net zo absurd als een junkie die roept tegen harddruks te zijn.


zie ook:
Kamer dringt aan op transporthelikopters voor Mali, Elsevier, 11-12-13

Geen opmerkingen:

Een reactie posten