donderdag 15 augustus 2013

Een trieste dag voor de Egyptische Kopten met medewerking van de EO

Eerlijk gezegd was de reactie van de moslimbroeders wel te verwachten. Ook onder de noodtoestand worden de christenen en hun kerken niet beschermd. Tenslotte was ook onder Mubarak (leger) de sharia al leidend voor de Egyptische grondwet. Een zwarte dag. En ondertussen wordt het doodgezwegen op de staatsmedia. Niet alleen in Nederland. De terroristische tengels van de moslimbroederschap reiken al veel verder in het Westen dan menigeen denkt.

-
En de MB wordt nu als slachtoffer neergezet, volgens in #kvdb worden ze zelfs gedemoniseerd. Toen ik er op aansprak geen aandacht te geven aan de gruwelijkheden ...

zei hij pertinent: Onzin.


 -
Nou kraam ik best wel eens onzin uit, maar laten we de uitzending dan nog maar eens terugkijken om te zien of dat in dit geval ook zo was. Stienen is aan het woord vanaf 2.15. Dan eerst 30 seconden moslimbroeders die slachtoffer zijn. Een brandende kerk komt niet voor in de beeldreportage. Vanaf 3.25 meldt ze dat het geweld van de veiligheidstroepen komt en dat ze nog net zo opereren als onder Mubarak. Dan geeft Knevel een voorzetje dat de veiligheidstroepen met scherp schieten, maar dat de MB ook schiet en bewapend is, wordt weer niet gemeld. "Waarom ontruimen we niet op de westerse manier met traangas", vraagt Knevel dan. Omdat dat niet effectief is tegen kogels, zeg ik dan hier en nu op mijn beurt.

Vanaf 4.27 zegt Stienen dan:"Wat wel gebeurd is de afgelopen weken is dat de aanhangers van Morsi door de andere kant echt gedemoniseerd zijn. Ze werden weggezet als duivels, terroristen." 5.15 Knevel meldt dat MB ook niet lief is en er wapens vanaf Hamas zijn geleverd (twijfels of de MB dus de bron van terroristische organisaties als hamas en al-qaeda is, is daarmee weggenomen hoop ik)  en dat er 45 politiemensen omgekomen zijn. Vanaf 5.30 dan meldt Stienen wel dat er buiten Caïro de afgelopen tijd veel geweld was tegen de Kopten door kleine groepen "stoottroepen" van de moslimbroederschap. (zeg maar waar wij in Amsterdam ook last van hebben) Om 6.00 gaat weer ergens anders over. Vanaf 7.40 meldt ze wel dat er ongelofelijk veel kerken aangevallen zijn. "Het land staat in brand, het is een zwarte pagina, maar het is complex." Vanaf 8.00 vraagt Tijs van den Brink; "waarom worden er kerken aangevallen?" Der antwoord komt neer op wraak. De islam wordt niet genoemd. Het hele woord komt in het hele interview niet voor. Vanaf 9.48 gaat Stienen weer voluit in de verdediging voor de MB: "die hebben wel een punt." En vanaf 10.00 verdedigt ze de terroristen. Die hadden het zo moeilijk onder de Mubarak periode. En nu kunnen ze weer weggezet worden als terrorist. De zieligerds. Het is gewoon een ordinaire moslimbroederschap-groupie. "En laten we nog even teruggaan naar de oorspronkelijke doelen van de revolutie (dat vindt ze duidelijk een mooi woord 10.50) Dat ging over brood, rechtvaardigheid en vrijheid." En daar had ze de afgelopen dagen niets van gezien. Nee, maar het afgelopen jaar onder Morsi natuurlijk wel.

Knevel en Van den Brink hebben het wel een paar maal opgeworpen. Daar moet ik Van den Brink gelijk in geven. Het punt is dat er een zogenaamde deskundige opgevoerd wordt, die niet deskundig, maar uiterst bevooroordeeld is en daar geen weerwoord op volgt. Als je dan geeft om je mede-christenen, nodig dan alstublieft deze broederschap-propagandiste niet meer uit, Tijs. Zou ook de diversiteit van je programma ten goede komen. Je weet toch wel wat de lijfspreuk van de broeders is:
"Allah is ons doel, de Koran is onze grondwet, de Profeet onze leider, strijd onze weg, en dood voor Allah onze hoogste aspiratie."

Ik neem aan de jouwe een andere is, die zal iets luiden als:
Jezus is de waarheid de weg en het leven en is gestorven voor onze zonden.
(daar kan ik ook niet zoveel mee, maar ik vind het een stuk minder bedreigend. En dat waarheid zoeken ben ik het zelfs mee eens)

Vandaag was een hele zwarte dag en dan geeft het geen pas iemand uit te nodigen,die de christenmoordenaars verdedigt. Doe je dat wel, dan zul je der veel harder moeten debatteren. Want nu krijgt ze zendtijd van jullie om der broeders als zielig weg te zetten en nobel. En dat terwijl die net een ongekende holocaust op Egypte's christenen begonnen zijn. In geen duizend jaar zijn er op één dag zoveel kerken verwoest als vandaag. Het beest is los lijkt het wel. Dan wil ik niet zijn advocate bij jullie aan tafel zien. Niet zonder een veel gedegener weerwoord. En als jullie daar zelf niet toe in staat zijn, dan moet je iemand uitnodigen die dat wel kan. Dat is toch journalistiek?

Bijna vergeten, de bewuste uitzending van #kvdb
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1360655


1 opmerking:

  1. Dat hebben de Morsi aanhangers al een maand geleden aangekondigd, dat zij zich zouden afreageren op de christenen.
    http://likud.nl/2013/07/morsi-aanhangers-willen-wraak-christenen-verbranden-en-zelfmoordaanslagen/

    BeantwoordenVerwijderen