vrijdag 23 augustus 2013

islam heeft de tijdmachine uitgevonden


Je stapt er in en bent 'instantly' terug in de 7de eeuw. En dat was het wel. De islam is er niet om zelf na te denken en dingen uit te vinden. De islam is er om dwingend reeds bestaande regels op te leggen en de ongehoorzamen, hen die twijfelen aan het woord van, die wacht een gruwelijk lot. Al 1400 jaar lang. En dan laat je het na een tijdje wel uit je hoofd om zelf na te denken als je leven je lief is. Alles staat tenslotte al in de koran, het onveranderlijke woord van allah. Onveranderlijk ja, daar mag je dus niet eens meer over nadenken. De totale gedankenpolizei.

Soms waagt iemand het om er iets van te zeggen. Bijvoorbeeld dat die paar miljoen Joden een enorme veelvoud aan nobelprijzen hebben verzameld in vergelijking met de meer dan een miljard islamieten. En die tellen dan nog een nobelprijs voor de vrede voor de terrorist Jasser Arafat mee. Welke imbeciel dat bedacht heeft. Dezelfde waarschijnlijk die de EU een nobelprijs voor de vrede gaven of oorlogshitser Obama nog voordat ie zijn eerste wapenleveranties aan de moslimbroeders (al-qaeda) verzonden had.

De grote (kuch) islamitische filosoof Al-Ghazali zelf heeft het zelfstandig denken verboden:
Al-Ghazali, die wel het 'zegel der filosofen' wordt genoemd, heeft met zijn bekendste werk "De verwarring der filosofen" ('Tahafut al falasifa'), dat wordt beschouwd als een keerpunt in de islamitische filosofie, de stagnatie en relatieve achteruitgang in de islam ingeleid. In dit werk wordt door Al-Ghazali de causaliteit (wet van oorzaak en gevolg) als onjuist verklaard: alles wat er gebeurt, geschiedt door de wil en de hand van God en causaliteit is slechts schijn. Onderzoek ernaar is derhalve verspilling van intellect.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Al-Ghazali

 En Ibn Khaldoun, die van die Rotterdamse school:
De Rede en de Vrijheid  had de “grote” Ibn Khaldun ook al niet hoog zitten:

“Ons is bevolen om uit te bannen en te onderdrukken elke speculatie over [oorzaken] en ons te richten op de Veroorzaker van alle oorzaken, zo dat de ziel krachtig gekleurd zal worden door de eenheid van God. Een man die zich houdt bij oorzaken is gefrustreerd. Hij wordt terecht een ongelovige genoemd ( . . .) daarom is ons door Mohammed verboden om oorzaken te bestuderen.”
 Bij E.J. Bron

Met dergelijke grote (dwingende) denkers schiet het natuurlijk wel lekker op met de geestelijke vooruitgang.

Ik kwam hier, weer eens, op, omdat Richard Dawkins afgelopen maand wat onrust veroorzaakte met een tweet. 
Writing on Twitter on Thursday, Prof Dawkins said: "All the world's Muslims have fewer Nobel Prizes than Trinity College, Cambridge. They did great things in the Middle Ages, though."
While in response to another Twitter user who wrote that Muslims were responsible for alchemy and algebra, he replied: "Indeed, where would we be without alchemy? Dark Age achievements undoubted. But since then?"
Nou is ie feitelijk niet helemaal correct (die andere twitteraar dan), want algebra hebben de islamieten ook al niet uitgevonden, maar hij (Dawkins) doet wel wat leuke uitspraken in dit artikel.
Professor Richard Dawkins embroiled in Twitter row over Muslim comments, Alice Philipson, The Telegraph, 8-8-2013

En dat voeg ik dan weer toe aan:
Islam en wetenschap, algebra en medische kennis, Fubar 8-9-2012

3 opmerkingen:

 1. Er is een mooi verhaal van Roald Dahl. Een blond huppelkutje neemt het op in een simultaan schaakwedstrijd tegen twee grootmeesters. Haar eisen zijn dat de twee schaak giganten elke in een eigen auditorium zitten, en dat het publiek niet over en weer gaat lopen, alleen zij zal steeds tussen de twee zalen heen en weer lopen.

  Zoek het maar eens op, het is een prachtig verhaal. Uiteraard wint het blonde huppelkutje omdat niet de beide grootmeesters winnen maar slechts een van die twee.

  Algebra en astronomie, kalligrafie en chemie. Het is niet uitgevonden door de Arabieren. Net als in het verhaal van Roald Dahl brengen de Arabieren de informatie over van de ene plaats naar de andere plaats, net als truckers, soldaten en zeelui de grootste verspreiders zijn van geslachtsziekten zijn het de Arabieren die net als dat blonde huppelkutje geen verstand van schaken hebben, maar wel de informatie doorgeven. Alleen maar om de ander te doen laten geloven dat ze diep zijn en vol met intelligente gedachten.

  In Azië gaan de Arabieren door het leven als de uitvinders van de helikopter, de balpen en de mitrailleur, in het westen gaan de Arabieren door het leven als de uitvinders van het buskruid. Feitelijk zijn Arabieren niet veel hoogstaander dat de ongeletterde verspreiders van SOA's. Niet veel meer in de bovenkamer dan een blond huppelkutje dat toevallig de wind mee heeft, nooit voor een uitdaging gesteld en alleen maar leven ten koste van een ander.

  De islam is niets anders dan het resultaat van leeghoofden die niet zelf nadenken, maar dat door anderen laten doen. Zeg nu zelf, wat is er ooit uit de Arabische wereld gekomen dat niet eerder elders was uitgevonden. De aanslagen op WTC waren niets anders dan een kopie van de kamikaze-piloten uit de tweede wereldoorlog. De Saudische anusbom is wel een eigen uitvinding. Iemand moet gedacht hebben, "wat kunnen we daar nog meer insteken?" maar het lijkt anders sprekend op wat bolletjesslikkers doen, maar dan van de andere kant gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ghehe vanhetgoor. Dank voor de enorme glimlach na een teleurstellende nacht. Al was die dan niet blond.

  BeantwoordenVerwijderen