zondag 4 augustus 2013

Obama heeft Al-Qaeda verslagen en sluit daarom 21 ambassades


Ja, ik vond het ook wel een fijne en logische titel. Het zijn wat meer ambassades, want er doen nog wat landen gezellig mee. En hier en daar is de terreurkleurcode weer in een nieuw hip tintje overgeschilderd. Ik vind het ook een prima plan om die ambassades voorlopig gesloten te houden en de ambassades van de betreffende landen in het Westen ook te sluiten en hun diplomaten uit te zetten. Eventueel zetten we de bevolking van die landen ook op het vliegtuig. Trein klinkt zo vorige eeuws. Net zo lang tot ze een beetje normaal gaan doen in die contreien en ophouden voortdurend de mensenrechten te schenden zoals vastgelegd in de verklaring van Caïro en stoppen met de eeuwige oproepen om alle Joden uit te roeien.

Ik weet het, het is een beetje over the top. Maar toch niet zo over the top als Barry Soetero in het filmpje hieronder.
Thanks to the service and sacrifice of our brave men and women in uniform the war in Irak is over.
Proest. Wat zegt ie? Hij heeft de hele regio in een shia-sunni conflict gestort waarvan het einde voorlopig nog niet in zicht is en waar nog steeds een gerede kans is dat het uitmondt in een complete en totale regionale (wereld) oorlog.
The war in Afghanistan is winding down.
Tuurlijk, dat ziet iedereen toch. Niks aan de hand daar. Er is ook niet veel meer over om aan de hand te zijn. Is die pijpleiding trouwens al eens af, Ronald Balkenende?
Al-Qaeda has been decimated.
Ja, klopt. Ze zitten nu nog maar in 20+ landen en hebben sleeper-cells in vrijwel het gehele Westen, terwijl er afgelopen week weer 500 ontsnapt zijn. Goed gedaan jochie.
Osama Bin Laden is dead.
En de maanlanding was echt. En Area 52 bestaat alleen in World of Warcraft.
So we have made real progress these last four years.
Dat kun je wel zeggen. Van wat kleine lokale conflictjes in de immer vredige islamitische wereld naar de hens erin vanaf Marokko tot aan China. Dat kan beter de komende vier jaar Barack Hoessein. De beuk erin!


Ps. Ik geloof wel dat de maanlanding echt was, maar het klinkt zo lekker absurd. En een regionale wereldoorlog is ook een oxymoron.

Senator says terror intelligence ‘chatter is like what we saw before 9/11' as 21 embassies close across the Muslim world